Nyheter

Baker Tilly Peas And Carrots Mile (L) – Duca Di Como ska försvara sin titel

Publicerad
Baker Tilly Peas And Carrots Mile (L) är en Listedlöpning som hyllar en av våra bästa hästar, Peas And Carrots.
e9pbgg2cjdhzmss4bb7
2020 års upplaga: Vinnaren Duca Di Como i ledningen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Den danskuppfödde valacken var en fantastisk miler/stayer som segrade i såväl Pramms som SFK på Jägersro. På Täby vann han Stockholms Stora Pris (Gr3) och även på Klampenborg togs flera storsegrar, bland annat Dansk Derby. 

Lika duktig på alla underlag är inte dagens stjärna 4 Duca di Como (Clodovil), men han är klassig nog att räcka långt även på gräset. Det slipper han idag då han får starta på sin favoritbana och sitt favoritunderlag. Ifjol segrade han här på 1.37,6 och 2019 vann han på 1.36,7. En tid under 1.36,0 skulle inte förvåna, men risken är stor att Cathrine Erichsens adept inte får särskilt mycket press under vägen.

Det som är spännande är att Lennart Junior Reuterskiölds 1 Plantstepsdream (Planteur), precis som Duca di Como, är väldigt startsnabb. Kan man lyckas svara upp ledningen från innern? Det här är förstås ett lopp som Junior verkligen vill vinna och det är absolut inte omöjligt, minns att Duca förlorat som storfavorit förr. När Duca di Como är som bäst är han dock en världsartist. 

På förhand ser det ut som att Mastercrafsmanavkommorna 2 Sea Lieutenant och 3 Beach Road One får slåss om tredjeplatsen, men ni vet väl att när två träter banar det väg för en tredje? Formmässigt är de två sistnämnda väl hållna av favoriterna, men båda kommer i form och har tidigare visat att de inte blir frånsprungna över passande bana och distans.