Nyheter

Australiensisk hinderhäst siktar på Cheltenham i mars

Publicerad
Att det kommer Australiensiska hästar för att deltaga under Royal Ascot dagarna och i en del andra lopp i England är inget nytt, men att en hinderhäst som tränas i Australien gör resan till Cheltenham för att starta där det har aldrig hänt tidigare.
RP_ID0022757
Den numera i Australien tränade Big Blue startar sin resa på onsdag till Europa med sikte på Cheltenham Festival i mars. Foto: Patrick McCann

Den australiensiska tränaren Ciaron Maher som alltså gör det unika har bokat ett flyg på onsdag som ska ta hans sjuåriga Big Blue (e. Galileo) till Europa. Allt för att förbereda Big Blue på bästa sätt inför Cheltenham Festival i mars. 

Big Blue var senast trea över 2800 meter i ett race på Melbourne Cup dagen. Big Blue har tidigare haft en karriär i Frankrike hos Andre Fabre och vann då bland annat ett listed samt var tvåa respektive trea i ett par Gr.3 race. 

Tränare Maher blev så inspirerad av att ha varit på Cheltenham Festival 2018 och har alltid drömt om att få starta en häst under festivalen och nu har han alltså tagit chansen att åka över för att förbereda sin träning Big Blue för äventyret.