Nyheter

At The Races "granskar" stall Pia Brandt

Publicerad
Som många vet, så har Pia Brandt varit verksam i Frankrike med framgång en längre tid.

Pia har 75 hästar i träning. Efter många fina framgångar, kom äntligen första Grupp 1-segern år 2016, när Mount Ormel vann Grand Prix de Paris.

Pias stall har vunnit några större lopp i år - och den informativa sajten attheraces.com har denna vecka tagit fram förstoringsglaset, för att titta på vad Pia har i boxarna.
Brandt_Pia_26_gBfbIj
Pia Brandt, vår framgångsrika men ödmjuka galopp-ambassadör i Frankrike. Foto: Maria Holmén / TR Media

Om man spelar till banor som Chantilly och Deauville, är det viktigt att ha koll på Pias hästar. Dom dyker ofta upp i quintéloppen - som ofta hamnar på den svenska V4-an.

Stjärnan i Pias stall just nu är femåringen Called To The Bar (e. Henrythenavigator) som vann Grupp 2-loppet Prix Vicomtesse Vigier på Longchamp i maj (Theo Bachelot red).

Han testades sedan i Ascot Gold Cup, men distansen var lite för lång (publikfavoriten Stradivarius e. Sea The Stars vann). 

Nästa uppgift för Called To The Bar blir Prix Kergolay i Deauville den 28e augusti.

Pia har fått en bra start på säsongen, hon vann exempelvis UAE 1000 Guineas (Listed) på Meydan i Dubai i januari med treåriga stoet Silva (e. Kodiac) som Oisin Murphy red. Silva kom till Dubai med bara tre starter, men en färsk seger på hemmaplan med i bagaget. 

Pia brukar berätta om sina hästar inför franska V4-dagar, här på Galopptips.se

Men för er som vill följa Pias hästar i Frankrike närmare, kan det också vara en bra idé att läsa en omfattande ”stable tour”, gjord denna vecka av Atttheraces Liz Price.

Det är bara att lägga in länken här på webbläsaren: 

https://www.attheraces.com/stable-tours/pia-brandt