Nyheter

Åtta V64-hästar från Stall Kvisla

Publicerad
På söndag är det V64-spel på Bro Park och Roy Arne Kvisla plockar ut åtta hästar till start - samtliga på det stora streckspelet. Vi tog "pulsen" på Roy som framför allt låter uppåt på vårt singelstreck Never Think Twice.
– Det ser väldigt bra ut, kommenterar Kvisla.
Kvisla_i_Kavaj_Z8Xynd
Allmänt uppåt från Team Kvisla! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I den första V64-avdelningen sadlar du ut kapable Alsimsaam. Läget där?

Alsimsaam har gått okej i år utan att kanske glänsa? Nu är det blinkers på och det tror jag ska ha god effekt. Jag tror det kan vara dags för seger nu, säger Roy Arne Kvisla.

Vi är “all in” på treårige Never Think Twice i den tredje V64-avdelningen. Är du lika positiv?

Never Think Twice reds lite väl tidigt senast - det var nog segern som rök där. Nu är hästen framsatt med loppet i kroppen och ryttaren får väl helt enkelt rida lite senare den här gången…? Distansen är helt okej och jag är stor optimist. Det ser väldigt bra ut, säger Roy Arne Kvisla.

Och vad säger du om gråe Lunar i V64-4?

Lunar gick väl helt okej senast och nu tror jag att formen börjar närma sig rejält - det är en stor typ ska man veta. Gräs och upp i distans är plusfaktorer och jag måste tro på chans, säger Roy Arne Kvisla.

För "säkerhets skull" plockar du ut hela fyra hästar i V64-5. Säg något?

Dapple nöter på, men är mer en vinter och hösthäst. Gräs är väl okey och jag tror att han får med sig lite pengar, säger Roy Arne Kvisla.

Alchemist “knackar på dörren” och kan definitivt vinna det här. Formen är väldigt bra - senast blev han bara tempotorsk, säger Roy Arne Kvisla.

Realize Rock har bäst chans av mina fyra hästar i loppet. Det blev fel för honom senast då tempot var alldeles för lågt i täten - glöm loppet bara! Det är bra förutsättningar för honom och jag tror på mycket fin vinstchans, säger Roy Arne Kvisla.

Man In The Moon tuggar på, men får vara nöjd med pengar, säger Roy Arne Kvisla.

Och i den avslutande V64-avdelningen startar du Lushes Lashes. Hon kan väl bättre än hittills visat i år?

Lushes Lashes tappade start senast, men var redan efter typ 200 meter framme i tätposition - det blev alldeles fel den där dagen. Ingen högt uppe i loppet fick ens pengar så det var rejält överpacat. Det är en fin typ som sänkts lite i handicap och för mig är hon en avslutar, säger Roy Arne Kvisla.