Nyheter

ATG arrangerar spel till Meydan

Publicerad
I dag startar tränare Niels Petersens duo Ascot Brass och King David när andra dagen av Dubai World Cup Carnival avhålls. Förra fredagen kunde tyvärr inte ATG arrangera spel på grund av tekniska problem, men nu ser allt ut att vara i sin ordning. Dagen startar klockan 15:00 och det är sju lopp på programmet.
rydbqvnhbesiy5qrqjt
Ascot Brass startar på Meydan igen. Här vid seger i Bloomers' Vase under Carlos Lopez på Bro Park 2022. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

ATG har lagt upp alla startlistor som nu är öppna för spel. Du kan också hitta startlistorna här och vi rekommenderar att du som ska spela har bägge sidorna uppe då den viktiga startboxlottningen samt OR-talet redovisas på den senare. Vi ber er notera att startnumret inte är detsamma som startboxordningen på Meydan. Den startbox som gäller för respektive häst är numret i parentes som redovisas efter startnumret. OR står för “Official Rating” och är respektive hästs handicaptal (som inte är detsamma som det skandinaviska talet). Förutom V4-spelet kan du spela vinnare, plats och komb i alla sju lopp. V4-spelet börjar i det tredje loppet klockan 16:10. 

Svenskuppfödda 1 Ascot Brass startar i V4-2 (startbox 7) och den danska uppfödningen 4 King David i V4-3 (startbox 10). Det ser rätt tufft ut på förhand för bägge, men de är inga nybörjare på Meydan och kanske kan de överraska? Den förstnämnde var ju tvåa i ett Grupp 2-lopp i sin första start förra säsongen och gjorde då en strålande insats. 

I V4-inledningen så få vi se UAE 2000 Guineas Trial över 1400 meter DT och det är kanske bara så att den brasilianska talangen 2 Loreley bara vinner det här (tre raka segrar och var tvåa i debuten)? 3 Es Unico är också en talang och lika högt värderad i handicaptal och bär 0,5 kilo mindre på ryggen. Garderar du vidare finns det gått oexponerade och utvecklingsbara hästar med få starter innanför västen. Första valet av övriga är 4 Flying Hunter

I V4-2 kommer man mycket långt med ett lås på 3 Soft Whisper och 9 Wild Beauty (William Buick). Man skulle kunna tänka sig att strecka 1 Ascot Brass också förstås, men har man då råd så tar man med några till. Varför inte Charlie Appleby's andrahäst i loppet som heter 5 Light Of Peace

Den tredje avdelningen (Grupp 2) ser ett tänkbart spikförslag i Charlie Applebys 10 Ottoman Fleet, men betänk att han inte startat sedan den 29 oktober. Å andra sidan gör resten av fältet också årsdebut. Topptränaren Saeed bin Suror vet hur man ställer i ordning och visst kan man tänka sig att "veteranen" (35 starter) 1 Dubai Future och 5 Passion And Glory kan utmana. Charlie Appleby's andrahäst i loppet är 8 Valiant Prince och han är femma i rankingen. Som fyra och en stark outsider ses 11 Zagrey. Det skulle förvåna mycket om inte vinnaren hittas i den här kvintetten. 4 King David är genomärlig, men att han ska vinna här känns för mycket begärt. Det kommer bli sevärt, men å andra sidan är alla lopp på Meydan sevärda. 

V4-4 är ett getingbo. Bra till står den relativt orutinerade fyraåringen (sex starter) 11 Bendoog, men det gör också 8 Salute The Soldier som har ett bättre läge. Åttaåringen 7 Military Law har bara gjort tretton (13) starter och han kan blanda sig i det här. Ännu bättre chans har troligtvis 3 First Constitution. En luring är 5 King Of The Match som det verkar vara lite “skrik” på inför debuten på Meydan. 

Om man ska spika så är nog ändå 10 Ottoman Fleet i V4-3 bästa förslaget. Man kan få bra betalt om man betalar lite extra och garderar det loppet och nöjer sig med att spela spiklöst och låsa V4-2. 

Till omgångens luring utnämner vi 5 King Of The Match i V4-4. Svensk Galopp ger också en matnyttig guide till hela ”karnevalen” så att du inte missar något.