Nyheter

Återigen stort skandinaviskt deltagande på Meydan

Publicerad
Vi galoppälskare har en trevlig eftermiddag att se fram emot. Det är fredag och vi reser till Dubai och galoppbanan Meydan för att ta del av stor galoppsport. Sju lopp står på programmet med start klockan 15:00. ATG arrangerar som utlovat spel och du kan se loppen på ATG Live. V4-spelet startar redan i det andra loppet, klockan 15:35.
m7llayoxwdcbscq0jb7
Pat Cosgrave red inte bara Ascot Brass till en strålande andraplats förra fredagen utan vann också med fina Dubai Future. Foto: Dubai Racing Club

Förra veckan hade vi sex skandinaviska hästar till start. Denna vecka är det hela sju som äntrar Dubais mäktiga galoppbana, Meydan, under fredagseftermiddagen. Vi är förstås nyfikna att se hur långt de räcker. Förutom V4-spelet kan du spela vinnare, plats och komb i alla sju lopp.

ATG har under torsdagskvällen lagt upp alla startlistor som nu är öppna för spel. Du kan också hitta startlistorna här och vi rekommenderar att du som ska spela har bägge sidorna uppe då den viktiga startboxlottningen samt OR-talet redovisas på den senare. Vi ber er återigen notera att startnumret inte är detsamma som startboxordningen på Meydan. OR står för “Official Rating” och är kort och gott respektive hästs handicaptal (som inte är detsamma som det skandinaviska talet). 

I V4-1, ”Derby Trial”, startar Caio Shark (Antonio Fresu) och Pjerrot (Dane O´Neill), i V4-2, ”Guineas Trial”, får vi se kriterievinnaren Hear The Drums (Pat Cosgrave) och obesegrade löftet Steinar (Fernando Jara), i V4-3 (Gr2) startar Kick On (Pat Cosgrave) och i V4-avslutningen (Gr2) Could Be King (Pat Cosgrave) och Sanary (Per-Anders Gråberg). Samtliga sju hästar är alltså med på V4-kupongen. V4-2 går på dirttrack och övriga avdelningar på gräset. Härligt värre. 

Formen skandinaverna visade förra veckan var fin så ingen av de nämnda kan avfärdas helt även om en seger känns långsökt. Kick On (5) i V4-3 får ändå sägas vara den som har bäst chans på förhand och kan med fördel tas med på kupongen om man har råd med några stycken. Har skrällchans. Bästa spikförslaget? Ja, det kan tyckas fegt, men vi kan bara inte gå emot Charlie Appleby-tränade Albahr (3) och William Buick i V4-2. Vi tror han tar femte raka även om Kiefer (1) och Quality Boone (2) inte på något sätt har kastat in handduken på förhand. 

Svensk Galopp skriver mer om dagens tävlingar här och ger också en matnyttig guide till hela ”karnevalen” så att du inte missar något.