Nyheter

Årets upplaga av Altamiralöpning

Publicerad
Altamiralöpning är för Oakshästarna som inte riktigt står 2400 meter utan istället väljer 1730 meter. På förhand ser det ut att vara en kamp mellan Danmark och Norge, men hemmalaget vill nog ha ett ord med i laget.
ygogk4hnx9wolccz1xg
My Vision (t v) vinner Svenskt 1000 Guineas med huvud före stallkamraten Marshi. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Wido Neuroth sadlar ut underbart stammade 1 Voix d’Amie (e Fastnet Rock) åt Stall Perlen. Modern, Amie Noire, segrade själv i Oaks, men Voix d’Amie har själv aldrig segrat på längre distans än 1300 meter. Det kan mycket väl vara så att hon älskar Jägersro, men det ska sägas att det är debut på underlaget. Stallkamraten 7 Silvana (e Reliable Man) ser även hon distansbegränsad ut. Två starter på dirttrack har inte varit lyckade. 

Från Danmark kommer Rikke Rohbach Bonde med stort självförtroende efter sin Derbyseger. Här sadlar hon ut 2 Pine River (e Appel Au Maitre) som fortfarande är maiden. Stoet trivs på Jägersro och bör vara gynnad av att gå upp i distans. 

Bent Olsen ansvarar för de två hästarna som står högst i handicap. Högst står 3 My Vision (e Al Shemali) som kommer från seger i Svenskt 1000 Guineas. Hon har aldrig segrat på dirttrack och det har heller aldrig stallkamraten 4 Marshi (e Adaay) gjort. Marshi var tvåa bakom My Vision i Svenskt 1000 Guineas, endast slagen med ett huvud. Modern är Match Point, själv tvåa i Altamira och sedan vinnare av flera större lopp över sprinterdistans på Jägersro. 

5 Metalimo Surprise (e Verde Mar) tränas av Francisco Castro och får Carlos Lopez i sadeln. Det har stoet gör sin tredje start och är ännu maiden. Distansen är ett frågetecken. 

6 Cibelle (e Helsinki) tränas av Jan-Erik Pettersson och är maiden efter åtta starter. Slår ur underläge. 

8 Trollfjord (e. Appel Au Maitre) vann första gången ut i en Maidenlöpning på Klampenborg. Gjorde det okej på hemmabanan näst senast. Tränas av Bodil Hallencreutz och starke Jacob Johansen tar över i sadeln.

undefined