Nyheter

Årets Nationaldagsgalopp på Gärdet samt Grand National på Strömsholm ställs in

Publicerad
... och ännu finns inget definitivt besked om hur det blir med den populära jockeyturneringen Women Jockeys´World Cup som varit inplanerad den 28 juni.
– Det är ett tungt men väl avvägt beslut. Det viktigaste att fokusera på nu är att begränsa smittspridningen, inte att planera för stora folkfester, säger Svensk Galopps VD Fredrik Reuterskiöld.
NDG-bil
Ingen Nationaldagsgalopp i år. Foto: Magnus Östh

I ett pressmeddelande från Svensk Galopp kommunicerades de här nyheterna ut för en kort stund sedan.

Linda Persson, marknadschef på Svensk Galopp och dessutom projektledare för Nationaldagsgaloppen kommenterar beslutet.

- När det ser ut som det gör i omvärlden så vore det naivt att tro att vi skulle kunna genomföra Nationaldagsgaloppen den 6 juni. Det ena gigantiska evenemanget efter det andra ställs in. Möjligtvis lättar restriktionerna upp i slutet av maj, kanske tidigare eller senare, men det betyder inte att vi kan eller borde arrangera en stor folkfest, berättar Linda Persson.

Johan Persson är projektledare för Grand National på Strömsholm som nu alltså är inställt. Den 50 upplagan av loppet kommer i stället att ridas nästa år.

- Svenskt Grand National lockar alltid en stor publik. Banan på Strömsholm är belägen i en nationalpark. Vi kan inte hindra personer från att gå in på området, berättar Johan Persson och forsätter.

 - Vi kan inte planera för ett stort publikarrangemang om det inte är sannolikt att tävlingarna kan genomföras. Då är det bättre att dra i bromsen redan nu. Men vi kommer förstås fortsätta underhålla banan hela året, så att den är i fint skick inför nästa år, avslutar Johan Persson. 

Inget definitivt beslut om årets upplaga av Women Jockeys´World Cup anno 2020 är taget ännu.

- Women Jockeys’ World Cup möts jockeys från hela världen, vilket förstås är väldigt problematiskt som det ser ut nu, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen

Här överväger Dennis Madsen möjligheten att senarelägga evenemanget.

- Vi får se hur det utvecklar sig – om det är något som vi måste ställa in definitivt eller om vi kan rida det i höst istället, säger Dennis Madsen.