Nyheter

Are Hyldmo inför V64 på Övrevoll

Publicerad
Med fyra hästar till start varav tre på V64 så ringde Galopptips upp Are Hyldmo för att höra hur det stod till med hans startande inför jackpot-omgången på söndag.
DSC_317
Dickie Dickens står bättre till än på länge menar tränare Are Hyldmo Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I den första avdelningen på V64 så startar du Dickie Dickens som var fyra i senaste starten.

-Dickie Dickens (e. Deceptor) har nog en fördel av att det är lite kortare den här gången än i senaste starten. Han fick tryck av Swedish Dream senast och det blev en lite för hård öppning. Nu har han sjunkit i handicap och får två kilos lärlingslättnad med Silja Støren. Han står bättre till nu än på länge. Han ska ha chans om allt fungerar och han får sitt lopp. Dickie Dickens brukar vinna lopp på hösten och nu är det ju sista chansen att vinna då det är sista tävlingsdagen, skrattar Are Hyldmo 

I amatörloppet som är andra avdelningen på V64 startar du Miltonia som ofta är med där framme.

-Miltonia (e. Academy Award) trivs tillsammans med Emilie Finckenhagen. jag tycker Emilie rider bra och ifrån det här läget får hon täten om hon vill. Jag hoppas hon rider till lite för en bra position. kan hon sedan spara lite genom svängen så är det inte omöjligt. Miltonia borde räcka en bit i det här amatörloppet och hon är inte chanslös, meddelare Hyldmo. 

Treåriga stoet Lovetorun kommer ut i V64-3. Hon var en bit efter senast, vad tror du om hennes chanser?

-Lovetorun (e. Eishin Dunkirk) gick inte så bra senast på dirt. Manuel martinez som red menade att dirt fungerar bra, men hon fick inte fäste då dirttracken var för lös för henne. Vi testade också med flexibla blinkers senast, men det gav ingen effekt så nu har vanliga blinkers igen. Det känns som ett lopp där det är många som kan vinna. Banan den här gången borde passa bättre än senast. Visar hon vad hon kan på gräset så har hon chans. Jag blir inte chockad om hon vinner loppet, men det ska vara en bra platschans.

Utanför V64 startar du Jane (lopp 8)som inte riktigt var att känna igen på Bro Park senast. 

-Jane (e. Appel Au Maitre)var jag besviken på senast. Hon var lugn och fin och uppladdningen var hur bra som helst. Hon gick väldigt dåligt tycker jag. hon var helt kall mitt i svängen senast.  Den enda förklaringen jag har är att hon inte ätit och druckit tillfredsställande. Jane har provat dirt förra året på Övrevoll och vann då så underlaget är jag inte orolig över. Hon ser bra ut i träning och är hon tillbaka i form så är det en bra chans, avslutar Are Hyldmo.