Nyheter

Är Vanja Sandrups Xcalibur en häst för Derbyt? Och skiner solen verkligen på Jägersro i morgon?

I morgon söndag ska frågetecknen rätas ut till utropstecken vad gäller Vanja Sandrups treårige Xcalibur. Är han en häst för Derbyt måntro? Vår känsla att han är det, men vad tror Vanja?
– Xcalibur fungerade utmärkt med blinkers senast och det blir samma utrustning igen, informerar Vanja Sandrup.
Derbydrömmen lever i allra högsta grad!
Xcalibur_7865
En massa korta byxor i vinnarcirkeln. "Bättre" längd efter Derbyt? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Store, snygge och starke Xcalibur spelar något av “andreflolen" i V64-1 i morgon - detta bakom Wido Neuroths Jet Action samt Lennart Reuterskiöld Jrs nyförvärv Yoker. Vanja låter dock positiv och verkar inte gett upp någonting på förhand.

Xcalibur är en häst jag verkligen gillar. Han är är stor och starkt och lär sig någonting nytt varenda dag. Xcalibur fungerade utmärkt med blinkers senast och det blir samma utrustning igen såklart. Min häst är framsatt till detta och jag gav honom ett rejält test över ett varv på stora banan i torsdags - det såg bra ut! Distansen är bara en för del och jag har tror att min häst kan vara långt framme - även om motståndet är av yppersta klass, säger Vanja Sandrup.

Vad säger du om Sunlight i V64-2? En "solskenshistoria?

Sunlight behövde årsdebuten i kroppen, men visade med ackuratess att formen var framsatt vid vinsten senast. Det här är en häst på min “pluslista” och visst tror jag att det kan bli en andra rak seger över den här passande långa distansen, informerar Vanja Sandrup.

I tävlingsdagens avslutande lopp har du Da Karla (lopp 8) till start. Hur ligger “landet”?

Da Karla kan bättre än hittills visat, men det är ett tufft lopp så vi tar vad som bjuds. Hon kan garanterat mer än formtal 51 i vvart fall - den saken är säker, avslutar Vanja Sandrup.