Nyheter

Är det dags för My Name Is Alice?

Publicerad
På V4-kupongen startar ett sto som efter halsoperation är rejält på gång och kommer att bli betrodd av spelarna. Hon heter My Name Is Alice och tränas av hemmatränaren Nathalie Johnsson.
s3n1eon6dwkmb6nvcqw
Nathalie Johnsson och Des Pa Cito i Klampenborgs vinnarcirkel efter seger i maj förra året. På önsdag startar hon My Name Is Alice Foto: Burt Seeger

Så här på onsdagsmorgonen så ser hon ut att bli favorit, om än inte någon dunderfavorit. Det är på förhand ett jämnt lopp, men kanske är det ändå dags nu för första segern för en häst som verkligen förtjänar det? Årsdebuten gav mersmak. 

5 My Name Is Alice (V4-3) gick med fem kilos övervikt senast på Klampenborg över 1400 meter och de drog i väg i ett hiskeligt tempo, men jag ville inte gå med i det – in på upploppet så speedade hon väldigt bra med fulla krafter i mål – hon tog inte ut sig, om man säger så. Hon har underhållits med lättare ridning efter starten. Förra året upptäckte vi att hon behövde göra en halsoperation – det kändes som att hon ville väldigt mycket, men att det var något som bromsade henne samtidigt, utan att jag kunde sätta fingret på det. Hon hade för stort struplock och med nya metoder så blev det bra. De har satt in en protes i halsen som rätar upp struplocket så att det kommer i ett riktigt och perfekt läge. Under vinterträningen började hon till och med pulla i träning och har utvecklats mycket. Jag märkte inget i halsen under vintern och inget förra året när hon startade två gånger efter operationen. Då jag tyckte att 1730 meter var för långt. Hon får gå ut här innan en start på Klampenborg. Sedan är det skillnad på att springa i ett proffslopp och ett amatörlopp, men det känns som att det finns fem-sex kilo i hästen – även i ett proffslopp. Min uppfattning är att hon är lika bra på bägge underlagen. Hon får behålla blinkers på, den har hål och ganska ”snäll”. Hon ska inte jagas där framme utan kommer mer på sin speed.  Motståndet ser okej ut och jag tror på en bra chans, säger Nathalie Johnsson. 

Gedigna meriter inom sporten

Nathalie Johnsson har mycket gedigna meriter i sadeln, men är också en passionerad amatörtränare. Ibland sitter hon upp själv och ibland överlämnar hon tyglarna. På onsdag är det Elione Chaves som får chansen att vinna på hennes egenuppfödda sto som jagar sin första seger. 

Nathalie själv blev bland annat 2015 den tredje svenskan som vunnit European Championship for Amateur Lady Riders, hon har segrat i Börjes Champion ARK Cup och tre gånger varit champion på hemmabanan Jägersro Galopp. Dessutom har hon varit med och tävlat i en serie HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR), där hon bland annat var i Melbourne och red. 

Hon har dessutom Hon har 25 segrar som ryttare och 11 som tränare – att hon och familjen dessutom är dedikerade uppfödare visar på att hon är med i alla led inom sporten. 

Nathalie är uttagen i årets upplaga av ATG® Talang trav och galopp (läs mer här). 

Dagens tävlingar startar klockan 12:20. Vill man se kvalet är det klockan 11:50 som gäller. Banprogrammet hittas här