Nyheter

Appel Au Maitre Svealandlöpning – ett tvåårslopp av hög klass

Publicerad
Segraren i Appel Au Maitre Svealandlöpning kammar i år hem 250 000 kronor. I Bro Parks startboxar på söndag finner vi fyra förhoppningsfulla hingstar och två ston. Bäst av allt, vi har en engelsk gäst på besök, vilket ger oss en bra värdemätare på hur våra tvååringar står sig internationellt.
e9gnmokhzky9d6ikmbg
Princeton Graduate Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 Princeton Graduate såg lysande ut vid sin debutseger den 8 september. Det var samma distans den dagen, men annat underlag. Inför senaste starten hade tränare Caroline Malmborg funderingar på om Princeton Graduate var bättre på gräs och skulle så vara fallet går ingen säker här, mödernet skriker dock dirt. Han kostade bara 12 000 pund på Tattersalls i somras och är redan att betrakta som ett fynd.

3 Mystery Night har sett ut som en stjärna i sina två starter, som innefattar vinst i Amacitalöpning. Wido Neuroth och Stall Perlen har återigen ett mycket lovande sto. Mystery Night kostade 120 000 pund på Goffs som tvååring. De två segrarna är tagna på gräset, annars är mödernet även här av högsta dirtklass.

undefined
Mystery Night Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Från Norge kommer även 5 Hotline Bling som i regi Raphael Freire gjort en start och visat lovande takter. Den engelske importen tränades till en seger av Richard Hannon och såldes i somras till Norge för 10 000 guineas.

2 Chiefof Comanches är ytterligaren en i raden av hårdsatsande JC Organizations amerikanare. Debuten på 1370 gräs på Övrevoll visade att Cheifof Comanches tillhör kulltoppen, han var endast slagen en halv längd av superlöftet Downtown Leo.

4 Fickle Mistress inledde karriären med seger och var inte långt slagen i Amacita. Hon kostade 6000 pund på en breeze-up i somras.

6 Last Hoorah tränas av Archie Watson och har en seger och tre andraplatser på fyra starter. Hollie Doyle är ordinarie jockey och vad kan vara bättre i sadeln än Englands bästa kvinnliga jockey genom tiderna. Last Hoorah har ett handicaptal strax över 80 och det blir intressant att se hur det talet står sig mot den skandinaviska eliten.

undefined