Nyheter

Äntligen vårpremiär och Galopptips.se är laddade

Publicerad
Många, många, mörka timmar har passerat sedan säsongen abrupt slutade i december på Bro Park. Vädrets makter var starka i november och december och även Jägersro Galopp fick ställa in sin sista dag i förra året. Alla galoppfans har förstås längtat till våren och Klampenborg inledde säsongen i lördags med över 5000 personer på plats. Fantastiskt. På onsdag är det dags för den svenska säsongen och den inleds med en lunchgalopp på Bro Park.
cykad9stiy3tpxzkckk
Peter Jardby (t.h.) gästar ofta Bro Park och vårpremiären är inget undantag. Här är hans Moojim med Alina Öhgren på väg till vinnarcirkeln i november. Han är en outsider på onsdag. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Lunchgaloppen innehåller sju lopp och detsamma gäller årets första söndag på Jägersro Galopp.  Det som är värt att ha i extra åtanke när det vankas premiärer är att nästan samtliga hästar gör årsdebut och är på det sättet klart svårvärderade. Det är dock en del av tjusningen med världens bästa sport- och spelprodukt. Kommer hästen att motsvara sitt tal, eller kan den mer direkt? Ja, det omvända förhållandet gäller också förstås. På onsdag är den endast en häst som prövat sina vingar i ett riktigt lopp och det är Midnight Oil i det andra loppet (V4-2) – valacken hade en framgångsrik säsong 2023 med över 200 000 kronor intjänat, men ska nu gå från 1400 meter på en mjuk gräsbana till 2350 meter på DT. Nåväl, han behärskar det mesta och är resvan så räkna med en god insats där i årets första amatörlopp. 

Galopptips.se kommer att växla upp under säsongen jämfört med förra året och bjuda på mer information och fler tips till olika poolspel samt tips till alla övriga lopp med spel i Sverige. När V64-dagar arrangeras i Danmark eller Norge kommer det även i år att komma tips. Formerna kring övriga spelformer dessa dagar funderas det i skrivande stund på. V4-V64 och LD-tipsen kommer att redovisas i sin helhet på “omgångssidan” där vi också har “SPIKEN/SPIKARNA”, “DRAGET” OCH “SKRÄLLEN”. Övriga poolspel och lopp beskrivs under respektive avdelning/lopp. Alla poolspel kommer som vanligt gå att lämna in direkt från vår sajt genom att klicka på länken.

Under nyhetsflödet kommer det inför de flesta tävlingsdagar publiceras extra information av olika slag. 

Vi ser fram emot säsongen och hoppas att ni läsare ska få inspiration att spela på våra fantastiska engelska- och arabiska fullblod.