Nyheter

Äntligen för Victor Kalejs

Publicerad
Femårige Victor Kalejs som inte vunnit sedan i augusti fick äntligen komma in i vinnarcirkeln igen i listedlöpningen Songline Classic. Detta efter en mäktig insats där han faktiskt var helt överlägsen sina konkurrenter.
Victor_Kalejs_426
Victor Kalejs levererade en väldigt bra insats i Songline Classic(L) Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Victor Kalejs (e. Spring At Last) som tränas av Roy Arne Kvisla reds som vanligt av Per-Anders Gråberg. Femåringen som vann Pramms Memorial förra året ägs av Teleko Racing. Victor placerades i rygg på hårddragande Vivernus, där låg han och bara väntade på att ridande Per-Anders Gråberg skulle ge honom marschorder. Når P-A väl bad Victor Kalejs att gå så fick han ett otroligt svar och femåringen visade när han enkelt stegade ifrån motståndarna att han blir fortsatt att räkna med inför de stora loppen nästa år. 

-Idag var han jättebra. Det är en häst som jag tycker fantastiskt bra om och han har haft mycket stolpe ut i år. Det var skönt att han visade att han fortfarande kan springa fort. Nu fick han en perfekt smygresa. När luckan kom invändigt blev det väldigt enkelt, sa ridande Per-Anders Gråberg efter vinsten. 

Ägaren Robert Holmsten var väldigt glad över segern för sin stjärna. 

-Det här var hur skönt som helst. Det kändes lite som att det var dags att han fick visa vad han kan. Eventuellt blir det en start till, vi får se han är ju värd vintervila nu. Pramms är det första stora målet nästa år berättade Robert Holmsten efter loppet.