Nyheter

Äntligen dags för Dubai World Cup Carnival

Publicerad
I morgon kan vi återigen få njuta av att se fina lopp på Meydan i Dubai och det blir en tävlingsdag med stort skandinaviskt deltagande. ATG arrangerar spel och på Kanal 75 har man planerat för extra fokus på sändningarna under samtliga nio internationella dagar i huvudkanalen ATG Live med svensk expertis och kommentator.
hhnvjrok4mzdllvkjzt
Althiqua vinner Cape Verdi (Gr2) 2021. I gul dress med blå fyrklöver ses Silent Night som slutar duktig fyra. Hon gör ett nytt försök i år och möter bl. a. svenskuppfödda Ascot Brass. Foto: Dubai Racing Club

Hela sex skandinaviska hästar startar på Meydan under fredagseftermiddagen och det ska bli oerhört spännande att se hur långt de räcker. Hela fem av dem är med på V4-spelet vilket redaktionen tycker är glädjande. Förutom V4:an, som börjar klockan 16:10, kan du spela vinnare, plats och komb i alla sju lopp. Första start är klockan 15:00. 

ATG har under eftermiddagen lagt upp alla startlistor som nu är öppna för spel. Du kan också hitta startlistorna här och vi rekommenderar att du som ska spela har bägge sidorna uppe då den viktiga startboxlottningen samt OR-talet redovisas på den senare. Notera alltså att startnumret inte är detsamma som startboxordningen på Meydan. OR står för “Official Rating” och är kort och gott respektive hästs handicaptal (som inte är detsamma som det skandinaviska talet). 

I V4-1 (listed) startar Master Bloom (Elione Chaves) och Suspicious Mind (Per-Anders Gråberg), i V4-2 får vi se Hotline Bling (Manuel Martinez) och i V4-4 (Gr2) startar Ascot Brass (Pat Cosgrave) och Silent Night (Elione Chaves). Endast Ricardo Ramallos El Guanche startar utanför poolspelet, men icke desto mindre ska det bli otroligt kul att få se honom över 1000 meter på gräset i “Dubai Dash” (L) under Manuel Martinez. Samtliga “skandinaver” startar på gräset. 

Vi vill inte på något sätt vara pessimistiska, men vi tror ändå att det blir svårt för någon av dem att vinna. Chanser till goda placeringar finns dock för samtliga och osvuret är bäst. Bästa spikförslaget? Soft Whisper (8) i V4-4 om ni frågar oss. Svensk Galopp skriver mer om morgondagens tävlingar här och ger också en utsökt guide till hela “karnevalen” så att du inte missar något.