Nyheter

Annike Bye Hansen inför Övrevolls största dag

Publicerad
Annike Bye Hansen är hemmatränaren som ofta ses med chans i loppen med sina hästar. Förra året kom hennes Swedish Dream tvåa i ”Marit Sveaas”, men i år ser det tuffare ut. Ingenting är dock omöjligt. Stallets intressantaste chans på förhand är dock General De Vega i V64-3. Kan han slå Duca Di Como och Could Be King? Vi har ringt upp Annike för att få klara besked inför söndagens storloppsdag.
hhglsnsllil9zv7opn1
Annike Bye Hansen sadlar ut General De Vega i V64-3. Här vid seger i Bro Parks Vårsprint (L) i juni. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi börjar från början denna dag och stallets första häst ut är Noosa Prince (9) i V64-2. Hur känns det med honom?

–Han var positiv senast. Han har fått ett utvändigt spår men jag hoppas att Jacob (Johansen) fixar det. Vi tar bort flexibla blinkers på söndag. De hade ingen effekt, tycker jag. Han ska med på systemet för de som spelar. 

I V64-3, Giant Sandman Polar Cup (L) startar du två hästar och vi tror en del på General De Vega (1). Hur ser du på hans chanser? 

–Det är tufft motstånd, men han är bra själv. Som jag ser det är han en av fyra som kan vinna. Han går med fast huvudlag (ej blinkers. Reds.anm.). Han ska ridas bakifrån så innerspåret kommer han inte att nyttja.

Du startar också Abolish (3) i samma lopp. Vad tror du? 

–Han är bättre än formtal 88 och om han får ett perfekt lopp så är han bland de tre. Det blir svårt att vinna. 

Takeko (5) får sitt elddop i V64-4 / V5-1, Lanwades Stud Stakes (L). Hur ser det ut för henne? 

–Hon är ung och ska ut och möta äldre, duktiga ston. Takeko är ett tufft litet sto som har tagit alla lopp bra och älskar att tävla. Senast blev det helt då det inte var något tempo och det blev inte hennes typ av upplägg den dagen. Hon var ändå inte dålig som bara förlorade med två längder mot en 90-häst i min egen Swedish Dream. Vi får se hur hon står sig här.

Marit Sveaas Minneløb (Gr3), V64-6 / DD-2 / V5-3, ser ut att bli ett av de bästa loppen på skandinavisk mark de senaste åren. Du sadlar ut förra årets tvåa, Swedish Dream (7). Kan han hävda sig här? 

–Vilket lopp det här blev! Blir vi tvåa i år också så kommer det kännas som att vi vunnit högsta vinsten på Lotto. Han slog Squares De Luynes i fjol och om han återigen behöver ett lopp i kroppen så kanske han kan vara bland de tre. Swedish Dream kommer att gå med flexibla blinkers igen. De fungerade fint senast och han gick med de öppna från början. Vid 400 meter kvar så stängdes de när han började stanna och då gick han igen och vann. 

I ”Derbymilen” (V5-5 / V4-2) startar du Tambora Queen (8)? Hur känns det och hur ser du på att hon fick ytterspåret? 

– Spåret spelar ingen roll för henne. Jag hoppas att hon inte är maiden efter söndag. Hon måste vara en av dem som kan vinna detta. Jag är mest rädd för Yellow Submarine. Hon går med öronbollar som vi drar.

Stallet avslutar dagen med Possession (6) i V4-3, dagens tionde lopp. Hur är det med honom? 

Possession står väldigt dåligt till i loppet och gick jättedåligt senast. Näst senast gick han helt okej. Anledningarna till den svaga prestation tror jag för det första var att han behöver 2400 meter och för det andra ville jag att han skulle vara med bättre från början i loppet, men det gillade han inte. Nu går vi tillbaka till att han får löpa mer som han vill och som han gick loppet innan. Han måste ”droppas ner” och sedan ”få gå” över upploppet, avslutar Annike Bye Hansen.