Nyheter

Annike Bye Hansen: Båda mina ska streckas

På Övrevoll lyfte Annike Bye Hansen sin träning Al Buraq som var minst streckad av hennes och Al Buraq vann. På söndag har Bye Hansen två startande på Bro Park. Galopptips har talat med henne om vad hon tror om sina starthästar på söndag.
Ragazzo_9955_zyF5YsO
Annike Bye Hansen tycker hennes hästar ska streckas på V64 Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den första V64 har du Al Buraq (e. Crocker Road) som kom med en väldigt vass avslutning på Övrevoll senast och vann enkelt. Vad tror du om chansen på söndag?

-Allt är bra med honom. Han har varit ute på kortare distans tidigare i karriären så att vi går ner på 1400 meter nu det ska inte vara några problem. Jag skulle snarare säga att distansen idag är perfekt för honom. Det är första gången på banan, men banprofilen på Bro Park borde vara idealisk och det långa upploppet kommer han att uppskatta. Det är bra motstånd, men han är i bra form. Jag hoppas han ska komma med en lika vass avslutning som i sin senaste start. Jag kommer med en häst i bra form och han ska med på kupongen, hälsar Bye Hansen.

I den femte avdelningen på V64 så har du en till start. Du hade stora förhoppningar med Sweet Pearl (e. Dunaden) i senaste starten, hon blev tvåa då. Nu provar du en ny distans. Hur ser du på möjligheterna?

-Distansen borde på härstamningen vara ett plus. Jag var lite besviken senast på andraplatsen. Hon kom kanske lite tidigt till front och slappnade av för mycket då. Jag tror Bros bana ska passa henne också. Den längre distansen kan göra att hon kopplar av mer. Nu får hon galoppera in sig. Hon har en mycket vass kortspeed så kan hon utnyttja den på bästa sätt så är hon med där framme. Hon borde kunna mer än sitt tal och ska streckas. Jag kommer med två hästar i bra form och de ska räknas, avslutar Annike Bye Hansen