Nyheter

Annika Sjökvist om söndagens starthästar

Publicerad
Det låter allmänt uppåt då vi "korsförhör Annika Sjökvist inför dagens tävlingar på hemmabanan Bro Park.
– Stallets bästa chans är Swinging Of Venice tätt följd av Saltillo, kommenterar
d6n1cpszkocwlevrjdd
Stall TZ:s välkända färger i vinnarcirkeln igen? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

I dagens inledande lopp debuterar du Bearman. Hur är han?

Bearman är en jättefin typ, men han fattar inte så mycket så vi kör med fasta blinkers direkt. Han är mest ute för att lära, säger Annika Sjökvist.

Säg något om Saltillo i V64-3?

Saltillo gick helt “bananas” i startboxarna senast och kunde sedan inte göra sig själv rättvisa i loppet. Nu har vi begärt att få gå sist in och det ska ju vara en klar fördel för oss. Formen är som den ska och han borde få vinna lopp snart. Vinterbana skulle vara ett plus. Jag tror på Salltillo, säger Annika Sjökvist.

Swinging Of Venice vann på bra sätt senast och kan väl göra det igen?

Swinging Of Venice var fin senast och har tagit loppet på bästa sätt. Täta starter oroar inget speciellt - han var ju långt ifrån tom senast. En lite tyngre bana skulle vara gynnsamt då distansen den här gången är lite kortare. Jag är optimist, säger Annika Sjökvist.

Sugoi i V64-5?

Sugoi blev det bara fel för senast. Han ska ha rygglopp - nu blev det för tufft och dessutom tappade han en sko. Distansen är den rätta och formen är mycket god. Det är ett tufft lopp, men jag tror att min häst kommer att går bra. Hur långt det räcker är svårt att säga, säger Annika Sjökvist.