Nyheter

Annika Sjökvist om söndagens starthästar

Publicerad
Galopptränare Annika Sjökvist har fått en gedigen start på årets säsong och det samma gäller för hennes förstejockey Ulrika Holmquist. Mest intresse på Bro Parks tävlingar på söndag tilldrar sig naturligtvis Swinging Of Venice som jagar sjätte raka segern. Vi tippar honom etta, men har faktiskt lite torskfeeling. Vad säger Annika?
j6mendjvjb9eulrossi
Ulrika "Ulla" Holmquist om bland annat Swinging Of Venice Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

I tävlingsdagens andra lopp, tillika V64-1, sadlar du ut femårige Arabianranta. Allt väl?

Arabianranta har fortsatt toppform, men å andra sidan är motståndet den här gången tuffare också. Vinterbana är ett plus och min häst skulle gynnas om loppet blev överpacat. Han är en av de som kan vinna det här, säger Annika Sjökvist.

Två hästar till start i V64-3. Berätta om dagsstatusen på Sugoi respektive Swinging Of Venice?

Sugoi har fått rätt tråkiga resor i vida spår den senaste tiden, men det lär vi ju slippa från den innersta startboxen. Jag är nöjd med formen - han tränar som han ska inför detta. Vinterbana är vare sig ett plus eller minus. Jag tror på en fin insats, men hur långt det räcker har jag svårt att bedöma, säger Annika Sjökvist.

Swinging Of Venice har gjort allt rätt så här långt. Han fixade femte raka senast, men det var med kort marginal och det var första gången hästen var trött över mållinjen. Jag tror att det var de täta starterna som satt i benen den dagen. Swinging Of Venice höjdes inte av handicappern på den insatsen, men det skulle han ju inte heller göra om ni frågar mig. Distansen passar och visst måste jag tro på chans även om det här blir hans tuffaste test hittills, säger Annika Sjökvist.

Och vad säger du om Logans uppgift i V64-5?

Logan hoppade in i grindarna senast och så var den dagen förstörd - bara glöm den insatsen. Jag är nöjd med vad han visar i träningen inför detta och om han hoppar iväg fint är han startsnabb värre, men spets är inget som är nödvändigt. Vinterbana fungerar och han är väl ett segerbud, funderar Annika Sjökvist.

Saltillo måste ha en bra chans i V64-avslutningen? Håller du med?

Saltillo var väldigt fin vid segern senast och det här ser ut som en långt enklare uppgift än det var den dagen. Visst är viktläget högt, men som det känns i träning ska det inte vara något bekymmer - han har vuxit mentalt och agerar “malligt” i jobben. Lös bana skulle vara ett stort minus, men om det blir riktig vinterbana tror jag på toppchans, säger Annika Sjökvist.