Nyheter

Annika Sjökvist om sina starthästar på Bro Parks V64-omgång

Publicerad
Det ser synnerligen intressant ut för Annika Sjökvist och hennes starthästar i morgon söndag då Bro Park arrangerar årets första V64-dag. Vi singelstreckar Swinging Of Venice i V64-epilogen, men har även ett gott öga till Arabianranta i den fjärde avdelningen. Vad tror Annika?
- Klart att jag har stora förhoppningar, blev det enkla svaret.
hhwh5bdktidoly567po
Arabianranta vid seger i 2000 Guineas. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vad säger du om den nyblivne treåringen Bearded Lady i V64-2?

Bearded Lady ska passa på distansen om man ser till stamtavlan och som hon rör sig. Formen är god, han tränar med plus i kanten, men man ska veta att hon inte är speciellt toppad för detta. Det kan dock räcka som jag läser loppet, säger Annika Sjökvist.

Och sen är det dags förr din forne 2000 Guineas-vinnare Arabianranta i Silverhandicappen (V64-5). Han kan väl vinna det här?

Arabianranta är superfin i träningsrundorna inför detta och en eventuell vinterbana är bara en klar fördel för min häst. Han trivs med ryttarinnan och lär få en fin resa från innersta startboxen. Jag tror på en topp tre placering, men kan se honom vinna också, säger Annike Sjökvist.

Vi har Saltillo (V64-5) rätt långt ned i rankingen - rätt eller fel?

Saltillo klarar distansen, men den är kanske ingen fördel? Han kan öppna fort, men det var det tyvärr länge sedan han visade… Tung bana vore ett stort plus och jag tror på en god insats. Hur långt det räcker är svårt att säga, men visst står hästen billigt inne i loppet den här gången, säger Annika Sjökvist.

Din bästa chans för dagen är väl i alla fall Swinging Of Venice i V64-epilogen?

Swinging Of Venice är allt bra med efter sina segerlopp och han står ju grymt bra inne den här gången - motståndet är ju klart enklare än det var vid vinsten senast. Tung bana bör fungera och distansen är som alla vet optimal. Jag är stor optimist då han klarat täta starter tidigare, avslutar Annika Sjökvist.