Nyheter

Annika Sjökvist om Miss Maybach samt övriga starthästar

Publicerad
Vi har stor tro på den härliga "grållan" Miss Maybach i den tredje avdelningen på V64-spelet, men vart hamnar hon från start? Vi ringde upp Annika för att kolla läget med stallets samtliga starthästar.
vdw57qubivlzsdt0slp
Miss Maybach - vår tipsetta Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi tar det från början. I den inledande avdelningen på V64-spelet har du ut Arabianranta som startade så sent som i onsdags. Säg något?

Arabianranta avslutade sylvasst senast på en bana som inte riktigt var till hans fördel så formen är rent grymt bra. Täta starter tror jag ska fungera, men loppet är stentufft. Jag tror dock att Arabianranta kan vara bland de tre främsta om de stämmer maximalt, säger Annika Sjökvist.

Miss Maybach i V64-3?

Miss Maybach tar jag ut på kort distans - det är ett test inför nästa säsong. Formen är väldigt bra och min häst är snabb från start - dock tror jag inte att hon kommer till ledningen. Hon har dock skött sig fint i träningen då vi testat henne bakifrån så det ska nog gå bra. Miss Maybach är en av de som kan vinna loppet, säger Annika Sjökvist.

I amatörloppet (V64-4) tar du ut treåriga Swinging Of Venice. Kommentar?

Swinging Of Venice gör första starten i handicap och han kan en del. Ryttarinnan är duktig och nu blir det blinkers igen. Det här ser tufft ut så jag skulle vara nöjd med pengar, säger Annika Sjökvist.

Fyraårige Sugoi i V64-avslutningen. Vad säger du?

Sugoi hade varit borta länge inför comebacken senast och lär behöva det här loppet också. Han ska ha en snäll och vilsam resa på speed och är nog inget för spelarna den här gången, avslutar Annika Sjökvist.