Nyheter

Annika Sjökvist om Miss Maybach samt övriga starthästar på onsdag

Publicerad
Annika Sjökvist sadlar ut en flock hästar på onsdagens tävlingar på Bro Park och flertalet av dessa ska ses med lite chans. Vi tippar Rossmos Secret etta i V4-inledningen och tror på spets. Vad säger Annika?
– Rossmos Secret drog toppspår och visst ska vi prova en bit, kommenterar Annika.
Miss_Maybach_0071_cop
Ännu en seger för Miss Maybach Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi drar igång direkt med ovan nämnde Rossmos Secret som har en skräddarsydd uppgift i V4-1

Tar ni ledningen och hur är läget med hästen?

Rossmos Secret drog toppspår och visst ska vi pröva en bit. Det är alls inte nödvändigt med ledningen, men över den här distansen och från bricka ett känns det ju givet att försöka i vart fall. Hästen såg seg ut senast, men jag har ingen förklaring till detta - han tränar på som han ska inför detta. Vikten är hög, men det har han klarat fint tidigare. Det här är Rossmos Secrets idealdistans och det är klart att jag måste vara optimist, säger Annika Sjökvist.

Och du kan inte vara annat än nöjd med Miss Maybach i första starten för dig?

Miss Maybach (V4-2) såg ruskigt fin ut och det är såklart som så att jag var helnöjd med henne. Nu är det täta starter och hon kanske inte är framsatt direkt, men jag kan säga att hon mår som en prinsessa. Det är hårdare emot den här gången, men vi fick ju utmärkt startspår igen så vi testar för ledningen igen. Jag har respekt för motståndet, men min är bra också, säger Annika Sjökvist.

Arabianranta (V4-3) har inte startat på ett tag - hur ser det ut på den kanten?

Arabianranta känns mycket fin, men kan behöva loppet. Motståndet känns tufft så jag kan inte begära något speciellt. Fart finnes dock, säger Annika Sjökvist.

Saltillo - vad sägs?

Saltillo (lopp 6, V5-3) känns spännande att testa med blinkers. Han ser fin ut i träning och kropp, men har haft en del problem med en hov så jag tar beslut om det blir start först på onsdag morgon, avslutar Annika Sjökvist.