Nyheter

Annika Sjökvist låter uppåt på vår tipsetta

Publicerad
Annika Sjökvist låter mycket positiv om Happy Honey Bee som ska ha mycket bra segerchans i den avslutande V4-avdelningen på Bro Park i morgon onsdag.
– Jag tycker att hon bör vinna det här loppet, haussar Annika Sjökvist.
Happy_Honey_Bee_043
Lika glada miner efter loppet på onsdag? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Happy Honey Bee (V4-4) har gjort det bra i årets fem vinterstarter, men ännu inte vunnit lopp - nu tror vi dock att det kan vara dags för årets första seger tillsammans med lovande lärlingen Christophe Lamy i sadeln.

Happy Honey Bee är en liten häst och det är mycket vikt, dock inte så mycket dödvikt med lärlingen ombord. Distansen passar bra och jag kan inte klaga på startspåret. Hon gör sitt jämna och jag tycker hon bör vinna det här loppet, berättar Annika Sjökvist.

I samma lopp startar du även Felixiya Sacc. Hur ser du på uppgiften?

Felixiya Sacc gynnas av att distansen är längre den här gången. Hon mår bra, har vunnit på 1600 meter och jag tycker hon har en fin uppgift på papperet, säger Annika Sjökvist.

Vi har bra känsla för Rossmos Secret (V5-3). Hur känner du?

Rossmos Secret känns jättefin i träningen och trivs med ryttaren. Viktläget är högt, men han kan få en fin resa i draget den här gången. En av flera som kan vinna, säger Annika Sjökvist.

Saltillo i samma lopp. Hur är dagsstatusen?

Saltillo var nere på knäna i startboxarna senast och tappade en massa mark direkt. Nu kommer vi att hålla i honom i boxarna och hoppas att det hjälper. Vi glömmer det förra loppet bara. Han tränar helt okej och att det är 200 meter kortare distans den här gången ser jag bara som en fördel, avslutar Annika Sjökvist.