Nyheter

Annika Sjökvist inför dagens övningar

Publicerad
Annika Sjökvist har fyra starthästar under dagens tävlingar på Bro Park och det låter allmänt uppåt på samtliga. Vi lyfte luren för att kolla formen med dessa som samtliga startar inom V4-spelet.
cyguxpzzvcxyht5g8lf
Arabianranta - andra raka segern Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I den inledande avdelningen plockar du ut Logan (8) och Saltillo. (9). Läget med dessa?

- Logan var fin sist och han gör ju alltid sitt bästa. Formen är där jag vill ha den och jag tror på en god insats. Han är dock lite bakom min andrahäst i loppet - Saltillo, informerar Annika Sjökvist.

- Saltillo hoppas jag prickar starten för då kan han vara riktigt startsnabb. Formen är som den ska och jag tycker att han står billigt inne i loppet - har ju visat formtal 77 i fjol. Lärlingen känner hästen och är duktig. Troubled Guy blir tuff att slå, men min häst är så pass gott slag för dagen att jag inte blir det minsta förvånad om han vinner loppet, varnar Annika Sjökvist.

Och i V4-epilogen ser din duo One Star (5) och Arabianranta (6) ut att ha fina segerchanser - håller du med?

- One Star är allt väl med efter segerloppet senast och för mig är han oexponerad. Han tål tuffa upplägg och skulle gynnas om att banan blir åt det tyngre hållet. Han kan vinna det här, säger Annika Sjökvist.

- Arabianranta var smällfin senast och blåste inte ens efter loppet. Allt väll i träningen där efter och distansen är som alla  vet optimal. En eventuellt tung bana är inte något negativt. Bra segerchans, avslutar, Annika Sjökvist.