Nyheter

Annika Sjökvist andas optimism inför V64

Publicerad
Bro Park-tränaren Annika Sjökvist har haft en bra start på året och på söndagens V64-tävlingar på hemmabanan kan statistiken bättras på ytterligare.
download-7
Dubbelseger igen för fröken Sjökvist? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Det är hugget som stucket mellan mina två hästar i loppet.

Så säger Annika Sjökvist om hennes hästar i V64-2 på söndagens tävlingar på Bro Park .

Rossmos Secret fick en perfekt resa i draget på Logan senast och avgjorde med lätthet. Nu gick han upp två kilo på den insatsen, men det är en rejäl häst som klarar höga vikter. Lärlingen ombord är duktig och det är klart att jag måste tro på chans, berättar Annika.

Och i samma lopp har du även Logan till start - denna var ju god tvåa bakom Rossmos Secret senast efter en tuff resa. Kan det bli omvänd ordningsföljd?

– Det tror jag. Vi försökte backa ned Logan senast, men han blev alldeles för stark och då blev det tät. Han mår mycket bra och står ju trevligt inne i loppet. Han klarar en eventuellt tung bana och kan såklart vinna, men som sagt - det är hugget som stucket mellan mina två i loppet, kommenterar Sjökvist vidare.

Vad säger du om Victoria Sacc och Felixiya Sacc i V64-3? Är det något för spelarna.

– Victoria Sacc är en stor och sen häst som mådde toppen för en månad sedan, men därefter tappat lite av formen. Hon kan galoppera, men känns ändå svårbedömd. Hon tränade bra med Bouree för en tid sedan så det finns fart. Nu är det debut och jag vill inte begära för mycket av henne direkt.

– Felixiya Sacc har vunnit lopp och står väl vettigt inne i racet. Nu testar vi dessutom med sidoludd för första gången. Jag tycker att Coliflor bör vinna loppet, men min häst har chans på goda pengar, avslutar Annika Sjökvist.