Nyheter

Annika Delinder om Silver Dash samt om chefens tre starthästar

Publicerad
Annika Delinder är i första hand assisterande tränare hos Bodil Hallencreutz, men hon har även tid att träna och managera sin egenägde Silver Dash som vi tycker har en bra chans att hemföra det inledande loppet på V4-spelet i morgon på Jägersro. Vad tror Annika om denna och "chefens" starthästar?
cmpszeejkxfa3owijx7
Annika Delinder, Silver Dash och Elione "Doktorn" Chaves! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Okej Annika - nu blir det jobbigt… Du har din egentränade Silver Dash ut i V4-1, men du håller väl även en tumme för din arbetsgivare Bodil Hallencreutz Furme? Eller?

Silver Dash har höjts en del i handicap, men som det känns ska det fungera. Formen är mycket bra och från det här startspåret är han garanterad en fin resa. Hästen är startsnabb, men det troliga är väl att Last Reference tar hand om spetsen? Elione Chaves får bestämma taktiken. Alldeles oavsett måste jag tro på fin vinstchans över perfekt distans, säger Annika Delinder.

Furme är en häst som jag och Bodil inte tycker visat allt vad den kan ännu. Hon tränar med Silver Dash och gör det bra och den här gången startar hon med sex kilo mindre på ryggen. Distansen är ett plus och nu återgår vi till sidoludd i stället för fasta blinkers. Furme ska ses som en kul outsider, kommenterar Annika Delinder.

Säg något om tvååriga Invincible Girl i lopp fem (V5-2)?

Invincible Girl testar vi med blinkers den här gången och att det är ned i distans ser vi bara som en fördel. Hon har dock haft en del problem och är osäkert startande i nuläget som det känns, kommenterar Bodil Hallencreutz assisterande tränare Annika Delinder.

Och lilla Maid (lopp 6, V5-3) ska väl ha toppchans?

Maid var grym senast och allt är väl i träningen därefter. Distansen är ett stort plus och nu är det Elione Chaves upp i sadeln. Jag tror att Maid vinner det här, kommenterar Annika Delinder.