Nyheter

Anmält till torsdagen på Meydan

Publicerad
Inte färre än tretton Skandinavien-tränade fullblod finns med i anmälningslistorna till Meydan på torsdag kväll. Och det ser, för att uttrycka det milt, ruskigt tufft ut.
download-8
Tretton = otur på Meydan? Foto: Wikipedia

I Strata Trophy över 1800 meter på gräsbanan har Bent Olsen anmält Red Cactus (e. Hard Spun), Niels Petersen har anmält Privilegiado (e. Sea The Moon), Patrick Wahl har satt upp Red Hot Chili (e. Eishin Dunkirk) på listan och "ligan" görs komplett via Susanne Berneklints Master Blaster (e. Philomatheia). Det här blir ingen enkel historia då Godolphin har anmält tre av sina kanoner Key To Victory, Art Du Val och Royal Marine. Loppet har en samlad prissumma på 135 000 USD med 81 000 USD till vinnaren.

I 2000 Guineas över 1600 meter på dirtrackbanan finns tre hästar med Skandinavisk "härkomst" med på anmälningslistan. Mest intresse sätter vi för Francisco Castros härlige fux Nocentsinkentucky (e. Goldencents) som gjorde en fullt anständig insats som femma i sin första start nere i ökenemiratet med stort D. De fyra hästar han hade framför sig den gången finns alla med (i vart fall på anmälningslistan) igen så det blir såklart tufft, men med ett bättre invändigt startspår finns chansen på en placering bland de tre. Här kommer säkerligen Doug O´Neills Fore Left (e. Twirlig Candy) bli favorit då han varit kanska kort slagen sjua och femma i Gr-1, samt god trea i Gr-2 i hemlandet USA. Det som talar emot Fore Left är att han bör få problem med distansen (vilket i och för sig även gäller för Nocentsinkentucky)... I samma lista finns även Bent Olsens Grey Flash (e. The Factor) med. Denne gjorde en riktigt fin insats som femma i årsdebuten från tråkigt startspår och ser ut att vara en häst med långt högre potential än sitt aktuella formtal. Hetsige Bullos Wall Street (e. Tapizar), i regi Francisco Castro, finns också med i listan, men lär få mycket svårt att hävda sig. För utom evig ära och en plats i historieböckerna - väntar 150 000 USD till vinnande fullblod.

Om Ekhtiyaar (e. Bated Breath) startanmäls i Dubai Sprint över 1200 meter på gräsbanan tvingas Roy Arne Kvislas Ambiance (e. Camacho) ridas med endast 51.5 kilo och blir det inte lätt att hitta en jockey... I det här loppet erbjuds en samlad prissumma på 175 000 USD med 105 000 USD till vinnaren. Loppet har Listed-status.

I Meydan Classic över 1400 meter på gräsbanan finns hela fem Skandinavien-tränade hästar med på listan. Det här loppet vanns av Jessica Long-tränade Volatile (e. Strategic Prince) för fem år sedan, men det lär bli tufft för "de våra" att göra om den bedriften i årets upplaga... Lars Kelp har tre hästar på listan. General De Vega (e. Lope De Vega), Youonlyliveonce (e. Sidestep) och More Caviar (e. Brazen Beau). General De Vega gjorde en toppinsats som knappt slagen trea i första starten i Dubai och kan säkert förbättra sig ytterligare - speciellt som distansen är 200 meter längre den här gången. Niels Petersen årsdebuterar snygge Careless Whisper (e. Barocci) och Patrick Wahl sänder ut Silent Night (e. Night Of Thunder) för tredje gången i Dubai och första gången på gräs. Här blir det stentufft motstånd. Det mäktiga Godolphin-stallet har nämligen med fem hästar på anmälningslistan.

Galopptips.se återkommer som vanligt med senaste nytt efter startanmälan vilket bör vara klart i morgon vid klockan 10.00 svensk tid.