Nyheter

Anmält till Amacita

Publicerad
Amacita är traditionsenligt den första större löpningen för de tvååriga stona. I år rids Amacita den fjärde september tillsammans med SM för tvååringar och Bro Park Classic. Amacitalöpning har i år en prissumma på 300 000 kronor och det har lockat 26 anmälningar. Varav en riktig dyring. Vi har tittat lite närmare på ett axplock av de anmälda.
Silent_Night_914
Silent Night vid segern i Future Stars. Vågar man möta importerna i Amacita eller tar man sig an hingstarna i SM? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Lone Kaj Nielsen och Bent Olsen skördar stora framgångar i år med derbysegern som krona på verket. Till Amacita har man anmält Nascetta (e.Dubawi). Att handla Dubawi-avkommor på auktion brukar bli dyrt om med en Grupp 2 segrande moder blir det än värre. Hammarslaget på Arqana kom på 520 000 euro. Förväntningarna är höga på Nascetta.

1200 meter gräs betyder tidiga snabba hästar och Claes Björling har vanligtvis en import som köpts med Amacita som mål. I år stämmer Hypochondriac (e.Pastoral Pursuits) in på beskrivningen. Hon är knappast en Oakskandidat nästa år. Hon var dock endast femma i Future Stars som togs av Silent Night (e.Night Of Thunder) tränad av Patrick Wahl. Som svenskuppfödd har man anmält Silent Night även i SM. Björling har även med Allhallowtide (e.Hallowed Crown) som har segrat i en claimer i England.

Easy Morris (e.Lethal Force) var sjua i Future Stars, men fin vid sin maidenseger. Är även anmäld till Lambada Cup på hemmabanan Jägersro.

Coleur Cafe (e.Rock Of Gibraltar) tränas av Wido Neuroth och har en spännande härstamning. Modern Chiquette (e.Selkirk) var själv väldigt tidig och har även lämnat Cassano (e.Kheleyf) som var tidig. Hon blir spännande att se när hon dyker upp i startlistorna och vi har noterat att hon är anmäld till Lambada Cup på Jägersro den fjärde augusti. Wido har även med Reine de Vega (e.Lope de Vega) som Stall Perlen köpte för 240 000 euro.

Lennart Jr Reuterskiöld ropade in Dane Bell (e.Kodiac) för 24 000 euro och är anmäld i en maidenlöpning den 24 juli. Victoria Placa (e.Wootton Bassett) har ett snabbt fäderne och ett starkt möderna. Jessica Long tränar. Lars Kelp köpte in Never Think Twice (e.No Nay Never) för 24 000 pund. Den här irländaren har en amerikansk härstamning, men No Nay Never var otrolig som tvååring och var som bäst på gräs. Han står för 100 000 euro i aveln nu hos Coolmore.

Av de 26 anmälda är 11 uppfödda på Irland och tre i Frankrike. England har en häst, Danmark två och Sverige nio hästar.