Nyheter

Anmält och klart till Jackpotomgången!

Publicerad
Med nära 800 000 kronor extra i sexrättspotten har alla seriösa galoppspelare väntat med spänning på startanmälan. Nu ser programmet klart ut och det ser mycket spelvänligt ut!
sandrafastandfree_rQUM5K
Kommer Sandra Brolin fixa julklappspengar till stallet och spelarna med sitt nyförvärv från England? Foto: Lisbeth Bolin

Det blev 56 hästar som ville vara med på V64. Inte mycket kan tyckas, men med tre hyfsade handikaper modell Lördagskomb (-12) vet vi att det kan skrälla. Lägg till en Maidenlöpning samt en Tvåårslöpning och svårighetsgraden är säkerställd! 

Vi noterar att Per-Anders Gråberg inte är på plats och det gör tex att Jan-Erik Neuroth och Elione Chaves samt Christophe Lamy får chansen på Roy Arne Kvislas hästar. 

Dagens höjdpunkt avslutar V64 och det är en Guldhandikap där 9 Grimeford Lane (e.Zoffany) representerar toppvikten på 63 kilo med formtal 86. Lärlingen Christophe Lamy drar dock bort fyra kilo vilket innebär att Grimeford Lane går med 59 kilo på ryggen vilket även konkurrenter som 7 Heavenly Pulse (e.Dragon Pulse) och treårige 8 Noosa Prince (e.Kodiac) bär. 5 Arabianranta (e.Helsinki) är klassisk segrare och den här treåringen kommer med två raka andraplatser och lär bli populär hos spelarna trot att Nora Holm inte kan utnyttja sin lärlingslättnad.

I V64-1 som är en maidenlöpning över 1600 meter startar 12 hästar som totalt gjort 28 starter. Tre av hästarna är ostartade och förstås omöjliga att bedöma på förhand. 11 Chester (e.Rajsaman) är en spännande import i regi Lars Kelp och Kelps hästar går bra just nu. Chesters mor är Angel Rose (e.Definite Article) som bland annat lämnat Xaara (e.Xaar) som många säkert minns från mitten av 2000-talet då hon tränades av Mischa Kahn. Chester är uppfödd av Anna Sundström i Frankrike och såldes för 12 000 euro som föl. Övriga ostartade är 9 Edradour (e.Zaahid)  samt 7 Isidor Almqvist (e.Helsinki) vilka är mer modest stammade. Högst formtal har 2 Blue Gem (e.Barocci) som varit nära seger i tre av fyra starter och redan sprungit in över 100 000 kronor.

I V64-4 för tvååringar över 1200 meter som får ha segrat hittar vi åtta ekipage. Sex har segrat redan, men högst formtal har 7 Fast And Free (e.Iffraaj) som är en ny import i Sandra Brolins regi. Det blir spännande att se hur den engelska formen står sig mot den svenska för känslan är att det finns några riktig fina hästar i fältet. 6 More Caviar (e.Brazen Beau) imponerade så smått i sin debutseger och är säkert lågt bedömd med sina 73 kilo. Jan-Erik Neuroth gör dock att man inte kan utnyttja sin stolättnad på 1,5 kilo utan får gå med 57 istället för 55 kilo medan Fast And Free bär sköna 53,5 kilo som sto utan seger. Ostartade 5 Buffy St Martin (e.Zaahid) får en tuff inledning på karriären, men bägge de syskon som startat har segrat.

V64-2 är en Silverhandikap över 2100 meter. Toppviktade 8 Amara (e.Center Divider) rids med 65 kilo då Andres Chavez tar av fyra kilo. Det kan tyckas mastigt, men Amara har faktiskt segrat med 67 kilo på ryggen över längre distans och bär alltså vikt mycket bra. Sandra Brolin tränar Amara och sadlar även ut toppviktaren i V64-3. Det är 6 Zäta (e.Zaahid) som ombedes släpa runt på 66 kilo. Det blir mycket bly att hantera för Kaia Ingolfsland, men Zäta är iallafall effektiv över distansen 2350 meter. 

Vi fortsätter med temat hög vikt i V64-5 där Tobias Hellgren sadlar ut gode sprintern 2 Houston Heat (e.Eishin Dunkirk) med 72 kilo över 1200 meter. Houston Heat svek förra söndagen som betrodd på Övrevoll med tuffa 77 kilo på ryggen. Näst högst vikt i handikapen bärs av treåriga stoet 7 Semiramis (e.Camacho) som sadlas ut av Lars Kelp med 64 kilo vilket normalt anses som en väldigt hög vikt. Semiramis har visat toppform en längre tid och gillar förutsättningarna.