Nyheter

Andy Dufresne ute efter tredje raka segern

Publicerad
Söndagens mest spännande starthäst måste vara Andy Dufresne som är obesegrad i två starter.
RP_ID0036556
Andy Dufresne har en bra möjlighet i Navan Novice Hurdle (Gr.2) Foto: carolinenorris.ie

Gordon Elliot tränade Andy Dufresne (e. Doyen) kommer till start i Navan Novice Hurdle (Gr.2) och det ser ut att vara en perfekt uppgift som ligger framför femåringen. I sina första starter har han övertygat stort och segermarginalen som var 10 längder i debuten blev till 11 längder i starten det. Nu möter han tuffare motstånd, men det är ett litet fält och han har varit väldigt imponerande så här långt så det är svårt att se honom förlora det här loppet om allt fungerar som det ska. 

Det finns en intressant historia bakom Andy Dufresne då det faktiskt var Camilla Sharples som jobbar hos Gordon Elliot som köpte honom för €8,000 och sammanlagt la ner €30,000 på honom. Efter en start med vinst i en point to point sålde Camilla Sharples Andy Dufresne vidare för hela £330,000 till John P McManus på Cheltenham Sales i mars 2018. 

- Han har gjort allt rätt och tog hinderna väldigt bra vid segern. Han gör bara vad som begärs i jobben hemma. Vi har en del lovande hästar i stallet för tillfället och han är en av dem. Distansen ska passar bra för honom och vi har tur som har honom i träning, sa Gordon Elliot i en intervju häromdagen inför söndagens start. 

Andy Dufresne är en av förhandsfavoriterna till Ballymore Novices Hurdle som rids i mars och står innan dagens lopp i 11 gånger som vinnare.