Nyheter

Andrarankad till åtta gånger slanten i går - högre odds på våra drag i kväll?

Publicerad
Spänningen går att ta på i Scandinavium! Efter en tidshoppning igår är det idag dags för kval 2 i Världscupfinalen i Göteborg. Nu gäller det, för att ha en chans i slutstriden på söndag behöver man göra ett bra resultat ikväll.
Scandinaviu
Kokhet stämning - stekhet vinnare Foto: Pressbild Göteborg Horseshow

Några ryttare har valt att byta häst, en av dem är Peder Fredricson han var med H&M All In bästa svenska ekipage igår men tyvärr föll en bom i sista kombinationen som kostade dyrt. Idag rider han Ebba Berglöfs Catch Me Not. En häst som kan ses som orutinerad jämfört med de andra i startfältet men som en sann Cardento-avkomma har valacken ögon i hovarna... Ekipaget kommer inte lämna något åt slumpen. Låt oss kika på de övriga ryttarna i startfältet:

Inte helt otippat vanns gårdagens klass av Steve Guerdat med Alamo. Ekipaget har allt som krävs och blir livsfarliga även ikväll. Beezie Madden med LS Breitling visade även på fin form. Båda dessa ekipage har givna topp-placeringar ikväll och på söndag.

Henrik von Eckermann fick en start som inte var helt enligt plan men med en bra runda idag kan han vara att räkna med på söndag. Gårdagens drag Jumpy van de Hermitage med Abdel Said i sadeln motsvarade förväntningarna igår och blir att räkna med även ikväll - till glatt odds dessutom. En häst som visade sig vara riktigt snabb igår var H&M Legend of Love. Frågan är om den fina språngkurvan finns kvar efter en snabb gårdag. Ett nerslag idag kostar dyrt och det belgiska ekipaget halkar då ner snabbt på resultatlistan och likaledes i vår rankinglista.

Belgien var bästa nation igår med en 2:a, 3:e och 4e placering. Ett ekipage värt att nämna är gårdagens femte placerade från Schweiz, Martin Fuchs med Clooney. Ekipaget har en lång meritlista och var med i slutstriden bla i EM i Göteborg 2017. Kan bli farliga idag och är definitivt att räkna med på söndag om nerverna är starka nog hos ryttaren - men varför skulle de inte vara det?.

Stephex-stallets Scuderia 1918 Tobago Z:s ryttare Daniel Deusser har en väldigt liten men tapper häst. Ett nedslag skickade ner ekipaget onödigt långt igår men idag är deras chans till revansch.

A hästar: 4 Breitling LS, 1 Alamo, 10 Clintrexo Z, 7 Toveks Mary Lou, 2 Scuderia 1918 Tobago Z, 19 Jumpy van de hermitage, 5 Clooney 51

B hästar: 3 Catch me not S, 12 Rokfeller de Pleville BoIS Margot, 13 Chardonnay 79, 15 H & M Legend of love, 17 Chacclana, 8 Delux van T & L

C hästar: 6 Endor de Litrange LXII, 9 Edesas Cannary, 16 Tempo de Paban, 18 Cool Feeling, 20 övriga ryttare, 14 Cooper

Igår var det svårt, ikväll blir det svårare! Kvällens bästa vinnare Breitling L.S. har bevisat att inget är för svårt, Elisabeth Maddens adept rev det sista hindret lite snöpligt igår - hade nog vunnit annars. Kvällens mest spelvärda är utan tvekan Jumpy van de Hermitage. Belgienbaserade ryttaren Abdel Said är superskicklig och har en häst som kan hoppa över hela Scandinavium om så skulle krävas. Kvällens kioskvältare i totalisatorn Chacclana visade på superform i gårdagens "övningar"... 50 gånger pengen?

Kvällens bästa vinnare: 4 Breitling LS

Kvällens mest spelvärda: 19 Jumpy van de Hermitage

Kvällens Kioskvältare är: 17 Chacclana