Nyheter

And they are off and racing!

Publicerad
Hong Kong har haft säsongspremiär och som vanligt var det en hög omsättning. Sportsligt var premiärens höjdpunkt The HKSAR Chief Executive's Cup med en prissumma på 3,5 miljoner svenska kronor.
regencylegen
Regency Legend gick undan till seger under Zac Purton Foto: HKJC

Hong Kong har utan tvekan världens bästa informationsgivning kring sina kapplöpningar. Det är gratis tillgång till lopprepriser. Dessutom kan man välja att bara följa täthästarna, alternativt att följa patrullfilmen med kommentarer från skiljedomstolen. Man får deltider på alla hästar och det publiceras utförliga rapporter efter varje race. Det är såklart den höga omsättningen som gör att man har råd med detta. Designmässigt lämnar Hong Kong Jockey Clubs hemsida väldigt mycket att önska, men informationen till spelarna är exemplarisk. 

Det gick inte särskilt bra för Sydafrikas jockeystjärna Lyle Hewitson som gjorde sina första starter på Sha Tin. Bättre gick det för champion Zac Purton som bokfördes för två segrar. Det var Purton som stod i stigbyglarna på Regency Legend (e.Pins) som segrade i The HKSAR Chief Executive's Cup. Racet ser ni här.

Det var 68 000 åskådare på plats och omsättningen var på 1,28 miljarder Hong Kong Dollar (1 HKD är cirka 1,25 SEK)