Nyheter

Analys av V64 i sista stund

Publicerad
Det är alltid intressant att se på streckprocenten och fundera över spelvärdet i omgången på V64.
Ching_Ching_Lor_015
Ching Ching Lor kan vara en tidig julklapp om man ser på strecken i V64-5 Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V64-1

Galopptips låste det här loppet på tre streck. 3 Es Raco (35%) är knapp favorit på strecken närmast före 2 Breakdancer (34%). Båda dessa tränas av Francisco Castro och det känns rätt att de är mycket betrodda. Vårt tredje streck 7 Perfect Girl Ester (19%) hade massa otur senast då ridande Fredrik Janetzky red utan stigbyglar senast. Dessa tre höjer sig en hel del , men en som känns för lite streckad av de övriga sett till vinstchansen är 1 No Comment (4%) som nu förstärks av Dale Swift och har fått ett bra utgångsläge. Han kan vara värd att ta med på kupongen. 

V64-2

Här har Galopptips femte rankade 9 Watch Me Dance (45%) blivit alldeles för stor favorit. Han har chans , men skulle vara streckad på runt 12-15% och lockar inte ett dugg till de procenten. 3 Chocolat (17%) som Galopptips rankat som etta känns mycket mer streckvärd han möter enklare motstånd idag än han gjort på slutet och har gått bättre tider än sina motståndare på distansen. Han borde vara streckad på runt 25% vilket gör att han känns fortsatt tidig på kupongen. 10 Giant Sally (14%) borde också vara lite mer streckad kommer från seger och stallformen hos Jan-Erik Pettersson är väldigt bra.  än sina konkurrenter och det kan finnas mycket förbättring i stoet. 

V64-3 

Tack, säger vi när vi ser hur strecken sitter i det här loppet. 1 Helsingline (23%)  som är Galopptips vinnare är inte ens favorit. Han är under kontinuerlig utveckling rids av Cornelia Hartsmar som kan honom utan och innan och har fått ett bra spår. Det borde vara favoriten i loppet och han känns fortsatt klart intressant. En som är totalt bortglömd är Paul Fitzsimon tränade 7 Reet Petite(5%) som går ner i klass. Stoet var tvåa i Oaks i fjol och borde kunna prestera några kilo mer än nuvarande handicaptal. Loppets favorit på strecken är Helsinglines stallkamrat 3 Savannah Dream som besitter en massa kapacitet.Hon kan vinna, men såg ut att inte helt stå distansen senast vilket gör att hon är en favorit i fara. En extra varning för 10 Bolt (2%)vi lyft många gånger som nu varit ifrån ett tag och idag inte blir streckad i förhållande till sin vinstchans om allt stämmer. 

V64-4

Dagens stora streckfavorit och Galopptips singelstreck 3 Nascetta har strukits det gör att vi nu litar på 1 Seven Nations Army(25%) som var bra i sin debut som tvåa och han kommer att få många streck på sig innan start på V64, men segerchansen är mycket bra.

V64-5

Här kan dagens tidiga julklapp finnas i Galopptips tredjerankade 6 Ching Ching Lor (3%) som spelarna verkar ha tappat bort helt och hållet. Han har vunnit på 75 i formtal och står nu bara ett kilo högre inne, skulle han vara på humör så kan han vinna det här till ett glatt odds. Cabanac (46%) är streckad i mesta laget även om han imponerade våldsamt vid segern i senaste starten. Han höjdes hela fyra kilo på segern, men visade att formen är lysande häromveckan. 4 Rastapopoulus (17%) står bättre till än han gjorde senast mot Cabanac är streckad som han ska. Sou Gan (16%) är också streckad som han ska. Han känns som loppets tidiga ledare och ska räknas därifrån.

V64-6

Ett öppet lopp där vi rekommenderar att man streckar på vad man kan.  Favorit i loppet är 1 Across The Pond och det är inget att säga om det, han kan vinna. Han är streckad på 57 procent i ett vad vi anser är ett öppet lopp och det upplever vi är alldeles för mycket.  9 Four Dragons (17%) är rankad tvåa hos Galopptips och känns korrekt streckad i förhållande till chansen. Däremot anser vi att både 2 Laudatur (2%) som gör debut i ny regi och 3 Layton (5%) är helt tappade av spelarkollektivet. De har båda bra lägen och har visat att de kan gå bra tider på distansen. Glöm inte att sätta streck för 2 Laudatur och 3 Layton säger vi.