Nyheter

"Altmeister" Björling om sina fyra hästar på det spännande V64-spelet

Publicerad
I morgon söndag skickar Claes Björling ut fyra av stallets hästar på Bro Park och samtliga har viss chans på det största streckspelet - V64! Vi tog ett surr med Claes om "sakernas tillstånd"...
Bandola_499
Ännu en seger för Bandola? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I den inledande avdelningen på V64-spelet har du två till start. Vi tror klart mest på Carry On Deryck av dessa, men kan inte avskriva treåriga  Hypochondriac helt… Vad sägs?

Carry On Deryck fungerade väl med blinkers senast och det blir samma utrustning igen. Formen är som den ska - jag är nöjd med vad han visar i träning. Distansen är nog ett plus och det ska bli kul att se honom på gräset för första gången i min regi. Han är en av de som kan vinna loppet, säger Claes Björling.

Hypochondriac gick lite för tidigt senast - jag ska ta ett samtal med ryttarinnan så att det inte händer igen. Formen är väldigt bra - hon sköter träningsrundorna på ett positivt sätt. För mig är Hypochondriac en kul outsider, säger Claes Björling.

Två hästar att sadla även i den avslutande V64-avdelningen. Hur ser du på deras respektive uppgifter?

Stonefield Flyer tycker jag står bra inne med vikten och han har alltid en vass avslutning. Från ett bra startspår tror jag att min häst kan vara bland de tre främsta, säger Claes Björling.

Bandola var väldigt fin vid vinsten senast, men tre kilo upp var väl i det mastigaste laget? Hon tog dock loppet bra och visst fanns det en del krafter kvar i målgången. Det här är ett väldigt tufft lopp, men jag tycker att Bandola ska kunna vara med ganska långt uppe. Vinst? Ja, kanske, avslutar Claes Björling.