Nyheter

Altior mot Cyrname vilken godbit det ser ut att bli på lördag

Publicerad
Till helgen blir det spännande att se Nicky Henderson tränade Altior på Ascot i Christy 1965 Chase (Gr.2). Efter att helt ha dominerat över distanser runt 3200 meter de senaste åren så kommer nu den första starten över ännu längre distans för honom mot tuffast möjliga motståndare.
RP_ID0036367
Kan Altior ta sin 20:de raka seger på lördag Foto: Edward Whitaker

Den mäktiga Altior (e. High Chaparral) som har otroliga 19 raka segrar bakom sig kan mycket väl visa sig vara minst lika bra om inte bättre på den längre distansen.  Tittar man på hur det ser ut i loppen när han ofta ser slagen ut ett par hinder från mål så tar han sina motståndare på styrka till slut. Det skulle inte förvåna ett dugg om han är ännu bättre på de längre distanserna. Nico de Boinville som sitter i sadeln på Altior som vanligt är obesegrad i 17 starter med honom. Tongångarna från tränare Nicky Henderson inför den här starten är väldigt positiva och han nämner att Altior har gjort ett par fantastiska jobb på slutet. Det hörs att kretsen runt den stora stjärnan Altior är förhoppningsfulla inför starten till helgen, samtidigt så är man så klart medvetna att om det inte fungerar så kan 9-åringen alltid gå tillbaka ner i distans. 

Det handlar dock inte bara om Altior i Christy 1965 Chase (Grade 2) för han kommer inte att få något gratis. Nicky Henderson tränade Altior stöter nämligen på tuffast möjliga motstånd. Cyrname (e. Nickname) som tränas av Paul Nicholls och som i februari på Ascot vann Betfair Ascot Chase (Gr.1) med hela 17 längder före kvalificerade motståndare som Waiting Patiently, Fox Norton and Politologue . Cyrname har faktiskt ett högre handicap än Altior. Paul Nicholls rapporterar att Cyrname är i så bra ordning som han kan vara och att han sett fin ut i jobb på Wincanton för en vecka sedan. 

Vem vinner loppet då ? Det som talar för Cyrname är att han är väldigt gynnad av Ascots bana och ska enligt Timeform fungera bäst där samtidigt som Altior drog vänster vid ett antal hinder vid sitt senaste besök på Ascot. Till Altiors fördel talar att han är obesegrad över Steeplechase i fjorton starter och det måste väl räknas också.