Nyheter

Allt är bara bra med Duca Di Como inför söndagen

Publicerad
På söndag startar Cathrine Erichsen tränade Duca Di Como en av Skandinaviens högst handikappade hästar på Övrevoll i Norsk Jockeyklubb sprintlöp över 1170 meter på gräset. Det är en kortare distans än Duca Di Como har tävlat över på slutet. Galopptips har hört med tränaren om hur det står till för dagen med den skandinaviska stjärnan.
Duca_Di_Como_058
Duca Di Como har en bra chans på V64 Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Duca Di Como (V64-3) i träning hos Cathrine Erichsen var otroligt imponerande att se i sin senaste start på Bro Park när han vann Nickes minneslöpning för fjorton dagar sedan. Nicholas Cordrey som är Skandinavisk handikapper och värderar hästarnas insatser, höjde fyraåringen efter Clodovil  till 96 efter den starten. 

Hur står det till med Duca Di Como efter den senaste insatsen?

-Allt är bara bra med honom. Han är klar och har tränat på fint. Distansen ska inte vara några bekymmer. Jag tror så klart på en bra chans och han är min bästa chans under dagen meddelar Cathrine Erichsen om sin stjärna.

Erichsen har flera starthästar under dagen och galopptips har hört efter vad hon tror om chanserna.

-Sir Leo(V64-1) var bra som tvåa i sin senaste start. Han är en bra tvååring som visar bra fart. Jag hoppas han ska kunna vara med och plocka pengar.

-Buckybabe (V64-2)har gjort det mycket bra vid sina två segrar. Nu är motståndet tuffare, men hon är under utveckling. Hon har chans och ska kunna vara bland de tre. Det är ett stort fält och det gäller att ha lite tur med positionerna i loppet. 

-Silver Falcon (V64-5) fungerade inte riktigt senast på Bro Park.  Han kan bättre än så. Han är förbättrad och kommer att göra en bättre insats nu.

-Hampus G (V64-6) är gynnad av att distansen nu är längre än senast. Det är tufft emot och tar han pengar är det bra avslutar Cathrine Erichsen