Nyheter

Allmänt uppåt från Tobias Hellgren

Publicerad
Tobias Hell skickar fyra hästar från träningsanläggningen i Mellerud till söndagens V64-tävlingar i Göteborg och det låter allmänt uppåt på samtliga individer.
Mell_2019-03-21_Tobias_Hellgren-2_OnxOOm
Ett par vinnare från Hellgren? Foto: Wolfram Meyer - Galopptips.se

Vi tar det från början. I den första V64-avdelningen plockar du ut treårige Ferryverygood. Det ser väl bra ut?

Ferryverygood är en riktigt stor typ - ungefär 180 cm över manken. Det är en fin och okomplicerad typ som blir bättre och bättre för varje start och dessutom är gynnad av den längre distansen. Jag har ingen större respekt för konkurrenterna och tror på bra segerchans, kommenterar Tobias Hellgren.

Hawker Hunter i V64-2 då? Allt väl där?

Hawker Hunter testar jag med blinkers för första gången även om jag tycker han gör sitt bästa varenda gång. Det är en normalstor häst som jag tror kommer passa bra med lärlingen. Vi går ned i klass och han är definitivt en av de som kan vinna loppet, informerar Tobias Hellgren.

Silky Road (V64-4) tar du upp i distans. Läget?

Silky Road har gått bra på 1600 meter tidigare - jag är inte så orolig. Det viktiga den här gången är att vi inte tappar start. Formen är bra och det ska väl vara en okej segerchans, funderar Tobias Hellgren.

Och så avslutar vi med Last Reference i V64-avslutningen. Lite sämre senast kanske?

Last Reference tycker jag är stabil kring sitt tal - banan var väl inte till hans fördel senast. Han trivs bättre i Göteborg, men går upp lite i klass. Jag skulle vara nöjd med pengar, men ännu mer nöjd om han är bland de tre främsta, säger Tobias Hellgren.