Nyheter

Allmänt uppåt från Alice Elmerskog

Publicerad
Alice Elmerskog sadlar ut fyra hästar på söndagens V64-omgång på Bro Park och det låter uppåt överlag.
Visiteur_Du_Pom_1482_xsqgEd
Vi spikar Visiteur Du Pom på det mindre V64-förslaget Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I den tredje avdelningen på V64-liret plockar du ut orutinerade Piccalilly Circus. Status där?

Piccalilly Circus kvalade på lite drygt 48 sekunder med krafter kvar för ett par veckor sedan och såg riktigt fin ut. Debuten i Göteborg är bara att glömma. Det var ett ruskigt väder och sedan fick hon inget fäste i banan. Hon kommer gå bra, men den längre distansen är ett test, informerar Alice Elmerskog.

Två till start i V64-4. Säg något?

Clinton Jr visade uppåtform senast och det här ser ut som en lämplig uppgift. Det viktiga för honom är att det är fäste i banan. Jag testar med blinkers den här gången och tror på lite chans, säger Alice Elmerskog.

Milton tog förra loppet på bästa sätt och är framsatt i form till den här starten. Jag tycker att min häst står fint inne i loppet och har höga förhoppningar på honom, säger Alice Elmerskog.

Vi tror att Visiteur Du Pom har toppchans i V64-avslutningen - vad tror du?

Visiteur Du Pom gjorde en stark insats senast som fyra i tuffare sällskap än detta så den fina formen är intakt. Min häst växer i ledningen och som det känns är det inga riktiga "frontrunners" i startlistan. Startspåret kunde dock ha varit lite bättre. 1200 meter är optimal distans på gräset. På gruset står han upp till 1600 meter. Jag tror på en väldigt fin insats och därmed god segerchans, avslutar Alice Elmerskog.