Nyheter

Allmänt positiva tongångar från Francisco Castro

Publicerad
Francisco Castro har fem starthästar på Jägersros V4-omgång i morgon vid lunchtid och samtliga ska enligt tränaren med på spelkupongerna. Det låter helt enkelt väldigt uppåt från Malmö-tränaren.
Amon_Ra_4492_eRdapf
Det låter uppåt - väldigt uppåt! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den inledande avdelningen har du två till start. Vad säger du om deras respektive segerchanser?

Sea Lieutenant var klart godkänd senast och är på väg uppåt i form. Han har droppat i handicap och nu sitter Carlos Lopez upp. För mig är hästen en rolig outsider, säger Francisco Castro.

Amon Ra fick en tråkig resa senast, men gick med tanke på det bra. Han mår verkligen fint av träningsrundorna att döma och jag tycker han står mycket bra inne i loppet. Jag tror att Amon Ra vinner det här, säger Francisco Castro.

I V4-2 debuterar du treåriga Charter Party. Vad tycker du om henne?

Charter Party kvalade trevligt och har verkligen en intressant stamtavla. Styrka från pappan och speed från mamman. Hon tränar som hon ska och det här loppet håller inte högsta kvalitet. Charter Party kan definitivt vinna det här, säger Francisco Castro.

Mycket vikt på Mr Stenson i V4-3. Vad säger du om det och om uppgiften som sådan?

Mr Stenson tål att bära höga vikter - det har han visat vid flertalet tillfällen. Han tränar mycket fint inför detta och trivs som bekant med Chaves i sadeln. Med minsta flyt med positionerna kan Mr Stenson vara vinnaren, säger Francisco Castro.

Och i den avslutande V4-avdelningen gör din nye import Prevent andra starten för dig. Kommentar?

Prevent är en fin häst som jag har förväntningar på. Glöm debutloppet för mig i Göteborg - det blev helt fel upplägg och den starten glömmer vi. Pappan Poet´s Voice har lämnat en massa vinnare på Jägersro så dirttracken oroar icke. Fyra kilo av med lärlingen är en plusfaktor och Prevent kan vinna loppet, avslutar Francisco Castro