Nyheter

Alla ögon på Mandeln i Turfen

Publicerad
Det japanska superstoet Almond Eye som för första gången har lämnat Japan och nu är i Dubai. Blicken är inställd på Dubai Turf med en prissumma på 6 miljoner dollar. Själv har hon redan sprungit in ofattbara 57 miljoner kronor!
unname
Almond Eye tränar inför Dubai Turf Foto: Dubai Racing Club

Almond Eye är inte vilket sto som helst, hon har gjort sju starter och segrat i sex. Dessutom har hon en andraplats vilken kom i debuten. Av de sex raka segrarna har tre tagits i stonas "Triple Crown" innan hon avslutade säsongen med seger i Japan Cup (Grupp 1). Där besegrade hon bland andra Stockholm Cup (Grupp 3)-segraren Thundering Blue. Med 17 längder!

Almond Eye har redan nu meriter att gå till världshistorien som en av Japans bästa hästar någonsin. Kretsen kring hästen vill nu erövra världen och man börjar med start här i Dubai innan siktet är inställt på Royal Ascot och kanske Paris i höst. Det var inte helt lätt att bestämma sig mellan Dubai Turf över 1800 meter eller Dubai Sheema Classic över 2400 meter. Almond Eye har segrat mellan 1600 meter och 2400 meter (nu senast i Japan Cup) och det är möjligt att man går för Arcen i höst.