Nyheter

All In och Peder blir överspelade - vi har motbuden

Publicerad
Det är fredag och vad passar bättre än 5-stjärnig Grand Prix på Falsterbos stora gräsbana? Idag klockan 15.00 kommer vi att få se ett helt gäng svårklass ryttare som alla är hungriga på den prestigefyllda Grand Prix-segrar titeln! Förutom ära är det en stor prissumma, inte mindre än 200.000 euro som står på spel.
download-1
Vi går INTE "All In" på All In! Foto: Tidningen Ridsport

Som vi nämnde igår är amerikaner naturligt snabba ryttare och vi fick i GP kvalet se en seger via Jessica SpringsteenVolange du val Henry. Hennes lagmedlemmar var även dem hack i häl och visar på fin form. På en andra plats hade vi igår Beat Mandli med Vic des Cerisiers och på en tredjeplats Harry Smolders med Monaco. Knappa två sekunder efter Smolder hamnade vår vinnartippade Dani Goldstein med Lizziemary.

Om ryttarna tog det lite lugnt igår kan vi räkna med motsatsen idag. I eftermiddag gäller dock en annan bedömning. Det är först en grundomgång med en utsatt maxtid att klara. De ryttare som klarar detta kommer att mötas i en omhoppning där ingen kommer att lämna något åt slumpen, snabbast felfri kommer stå med den stora bucklan och en prischeck i handen. 

Igår var hinderhöjden 150-155cm, idag är hindren uppe på maxhöjd, 160cm. Detta kräver en väldig precision och det är lätt att få ett litet nerslag, ett litet pet och omhoppningen är ett minne blott. Låt oss se på dagens startfält, baserat på gårdagens GP kvalresultat:

Harry Smolders från Nederländerna kommer med sin mästerskapshäst Don VHP Z N.O.P. Ekipaget red en säker felfri runda i 145 cm igår och har bytt häst från Grand Prix kvalet. Harry är en av världens bästa ryttare och är alltid att räkna med. I startfältet har vi ingen mindre än vår Peder FredricsonAll In. Ekipaget går ut som start nummer 28. Peder är alltid hungrig på seger på hemmaplan - det visade han senast på Stockholm Stadion för några veckor sedan. Peder är definitivt publikfavorit, men som spelobjekt kraftigt överspelad. Vi avstår spel på All In, men visst håller vi en liten tumme för Peder – detta för sportens skull!

Malin Barayard med H&M Indiana visade också storform på Stockholm Stadion. Kommer ekipaget till omhoppnningen lämnas inget åt slumpen. Ekipaget är riktigt snabba. Gårdagens vinnare Jessica Springsteen går ut som start nummer 45 med Fler de Laube Jessica har precis som Harry valt att byta häst. 

Precis som igår har vi ett riktigt starkt startfält som ingår i kategorin ”övriga ryttare”. Vi har många duktiga svenskar som Rolf Göran BengtssonOaks Grove Carlyle och även Stephanie Holmén med Flips Little Sparrow finns i kategorin som alltså känns intressant spelmässigt.

A-ekipage: 1 Victorio des Frotards, 2 H&M All In, 3 Don VHP, 6 H & M Indiana, 9 Fleur de Laube, 20 Övriga Ryttare

B-ekipage: 4 Vancouver Dreams, 5 Imerald van´t Voorhof, 7 Vangog du mas Garnier, 8 Lyonel D, 10 Cristello 2, 11 Lizziemary, 13 Billy Diamo, 14 Cheldon, 16 Wunschkind, 17 Charleville, 18 Bokai

C-ekipage: 12 Drag du Buisson Z, 15 Israel VD Dennehoeve, 19 Prunella Dáriel

Harrie Smolders visar storform och Don VHP Z N.O.P. är värd att spela på till odds i trakterna av sex gånger! Övriga ryttare är inte att räkna bort och vi tror att dessa i denna kategori kan ta hem det idag. Jessica Springsteen visade på fin form igår och kan vara värd en liten peng om oddset ligger kring tio gånger. Dagens kioskvältare Eric van der Vleuten med Wunschkind.

Spelrekommendation:

Don VHP Z N.O.P. om vi får odds över sex gånger.

Insats: 300 kronor

Övriga ryttare om oddset ligger kring tio gånger.

Insats: 100 kronor

Wunschkind till odds kring 30 gånger pengarna.

Lycka till med spelet