Nyheter

Äkta hattrick för Gold Tyranny?

Publicerad
Lennart Reuterskiöld Jr sadlar ut två stora favoriter på morgondagens tävlingar på hemmabanan Jägersro - detta i form av Gold Tyranny i Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (V64-3) över mastig och fullvuxen distans samt enormt lovande tvååringen Wolfof Vancouver i V64-4.
– Det ser bra ut för båda, kommenterar championtränaren.
m1bpmqtp3x4qfc00fsr
Lyssnar du? Du ska ta tredje raka och så är det bara... Foto: Stefan Olsson - Svensk Galopp

Det är åtta hästar totalt att sadla i morgon - vi tar dem i tur och ordning. Vad säger du om Hot Chocolate i den inledande avdelningen på V64-spelet?

Hot Chocolate trivs som bäst på hemmabanan och över distansen, men det här blev ett tufft lopp. Nu är det dock handicap och vi är med i startlistan, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Plantstepsdream möter stenhårda hästar i V64-3. Kommentar?

Plantstepsdream var jag tvungen att stryka för en hovböld senast - det troliga är att han hade behövt det loppet i kroppen. Han är inte helt enkel att matcha så det här ser onekligen tufft ut, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Efter det att Magic Rock strukits har du två hästar kvar i den fjärde avdelningen på V64-spelet. Säg något om dessa?

Wolfof Vancouver är en väldigt fin häst som jag har god känsla för den här gången. Distansen ska vara helt okej och det finns en hel del kapacitet i hästen. Han får dock ge kilon till hela startfältet vilket såklart inte är till vår fördel. Under alla omständigheter måste jag tro på bra vinstchans, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

War Hawk var fin i debuten och den senaste starten på Bro Parks gräsbana är bara att glömma. Distansen ska bara vara ett plus och jag tror att han kan vara en Derbyhäst nästa år. Jag är nöjd, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Sen har du två hästar i V64-5. Vi tror mest på Gold Tyranny som jagar tredje raka segern i det här loppet. Vad sägs?

Orb Craft är svårmanagerad så vi tar chansen här. Formen är som den ska, men motståndet stentufft. Jag skulle vara helnöjd med lite pengar, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Gold Tyranny mår toppen för dagen och älskar som alla vet distansen. Jag tror på bra chans, men det blir ingen “walk in the park”, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Två hästar till start i lopp nio. Vad tror du där?

Hey Brother är en trevlig typ som vuxit mycket den senaste tiden. Han är under utveckling, men jag har svårt att taxera hans chanser så här första gången ut, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Tichiero är en fin häst som är i ordning för dagen av träningen att döma. Vi börjar här och så får vi se hur långt hon räcker, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.