Nyheter

Aintree - Inte bara GN

Publicerad
Förutom lördagens Grand National är det högklassig hindersport även under torsdag och fredag. Häng med när hindersäsongen avslutas med det crescendo som är Grand National.
GN_6_706
Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

På charmiga Aintree utanför Liverpool anordnas det sällan kapplöpningar. Dock arrangerar man det race som drar mest spel i England, Grand National. Vi hindersportintresserade hittar mängder av intressanta revanschmöten från Cheltenham, men det kan vara värt att komma ihåg att hästar som stått över Cheltenham ofta har en fördel. 

1:45 på torsdagen (alla tider är lokala) inleds meetinget med en Novissteeple av högsta klass. Här får vi se åttaåriga märren La Bague Au Roi försöka värja sig mot vår vinnare Glen Forsa som oturligt blev av med ryttaren under Cheltenham. Distansen passar Glen Forsa som rapporteras ha bibehållen form. Oddset är 4,50 som vinnare.

2:50 kommer nästa idé till start. Kemboy föll under Cheltenham, men om självförtroendet bara är kvar så är det en kanonchans till 4,50 i odds. Motståndet är dock stenhårt, men favoriten Clan des Obeaux tror vi inte mycket på. Road to Respect och Bristol De Mai tror vi mer på. I den efterföljande Aintree Hurdle är Buveur d'Air stor favorit trots att han svek som en av favoriterna i Champion Hurdle. Faugheen är elva år nu, men räcker fortfarande på högsta nivå. Går ner i distans nu medan Buveur d'Air går upp i distans. Vi tror det gynnar Faugheen som är intressant each-way (vinnare och plats) till 7 gånger degen.Supasundae är värde till 10 gånger pengarna.

Under fredagen tycker vi att JLT Chase klockan 3:25 är mest intressant sett till spelet. Här startar Politologue som favorit till 3,75 gånger pengarna. Vi var väldigt imponerade av Politologue på Cheltenham och tror att det blir en enkel seger här. Mullins sadlar ut Min som är främste motbud under Ruby Walsh.