Nyheter

Adalöpning till Tante Tove

Publicerad
Adalöpning är en av årets bättre löpningar på Göteborg Galopp och med 100 000 kronor till segraren var fjorton ston strax under eliten startanmälda.
Tante_Tove_764
Tante Tove segrar under Nikolaj Stott. Idag blev det seger i Adalöpning på Göteborg Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det blev ett våldsamt utgångstempo över 1400 meter då Step's Divine (e.Footstepsinthesand) satte allt på ett kort från början under Elione Chaves. Det var några längders ledning in på upploppsrakan, men attackerna kom och fältet sög snabbt in Step's Divine. Invändigt hittade Nikolaj Stott en perfekt lucka med Tante Tove (e.Eishin Dunkirk) som snabbt gick förbi och inte släppte någon i närheten. Det går sällan en galoppdag utan att någon av bröderna Stott skräller på svensk mark. Nu var det Nikolajs tur att ställa svenskarna schack-matt. Tante Tove tränas av Sören Jensen som alltid ses med chans när han reser med sina hästar. Tante Tove är som allra bäst över 1400 meter och det blir spännande att se om man vågar ta steget upp i den yppersta stoeliten med henne.