Nyheter

Adalöpning i Göteborg

Publicerad
Ett av de bästa racen på Göteborg Galopp står för dörren och frågan är vem som segrar i Ada-löpning. Enligt programmet är det 11 Ella Fitz som har bäst segerchans, men det finns gott om utmanare.
Ella_Fitz_234
Ella Fitz i vinnarcirkeln Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Ada-löpning är en Handikap 1 vilket innebär att hästen med högst formtal bär 62 kilo och i det här fallet är det 2 Vallance Road (e.Kheleyf) som står för toppvikten med sitt formtal på 86. Danska gästerna 14 Monza (e.Footstepsinthesand) och 12 My Legend (e.Binary File) har båda 85 i formtal och bär således 61 kilo. Monza har gått riktigt bra på Bro Park i två starter och kommer garanterat att gasa mot ledning från sitt trista utgångsläge. 11 Ella Fitz (e.Eishin Dunkirk) var mycket nära elitston som Appelina och Seaside Song i Bloomers' Vase (L) senast och visar hon en liknande form på Göteborg och över dagens lite kortare distans blir hon livsfarlig. - Hon var helt fantastisk i Bloomers' och överraskade mig rejält den dagen. Hon hade inte visat någon form innan det, men hittade den precis till Bloomers'. Jag har alltid trott att hon var mycket bättre än sitt formtal på 76 och det visade hon nu. Ella Fitz ska vara en häst för de större stolöpningarna och även om vi aldrig slår Appelina och Seaside Song så ska hon vara med där uppe och tjäna fina pengar. Nu åkte hon upp åtta kilo så det hade förstås varit bättre om den här handikapen hade kommit före Bloomers'. Nu är det som det är och jag får hoppas att hon kan sitt nya formtal. Det är första gången på Göteborg och hon har bara rest en gång tidigare, då till Övrevoll. Jag tror det ska gå bra och hoppas på en så lätt bana som möjligt för henne, säger Ylva Brandt som tränar.

7 Tante Tove (e.Eishin Dunkirk) var fyra längder efter Ella Fitz den dagen och nu bär hon tre kilo mindre vikt än Ella Fitz vilket för in Tante Tove i segerstriden. 1 Fire In The Sky (e.Eishin Dunkirk) var än närmre Ella Fitz och måste räknas även hon.

9 For The Roses (e.Eishin Dunkirk) var senast mycket bra som tvåa i Norskt 1000 Guineas. Treåringen älskar den här distansen, men rids med 2,5 kilos övervikt. Sist men inte minst nämner vi 3 Sambaheat (e.Camacho) som är en fin sprinter. Vi tror att hon passar utmärkt över 1400 meter gräs.