Nyheter

Adalöpning avgörs på Bro Park

Publicerad
På grund av regnrusket i Göteborg så har Adalöpning, som är en större handicap för våra bästa ston, flyttats från i lördags till onsdagens tävlingar på Bro Park. Två ston är i dagsläget strukna. Tretton återstår. Den högst rankade hästen bär 62 kilo och sedan går vikten ned till som lägst 52 kilo. Distansen är 1400 meter, inte riktigt en engelsk mile, inte riktigt en sprint. Goda 82 500 kronor väntar segraren.
mwgc9kxq0pgdaam7qoj
Ramone vann Adalöpning 2020 före Tante Tove. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Titelförsvararen 4 Ramone är hästen som bär toppvikten och hon visade storform senast i Lanwades Stud Stakes (L) på Cupdagen. Då var det 1600 meter, vilket normalt är lite långt för Ramone. Dagens distans passar bättre och det är en hög sannolikhet att Niels Petersen åker hem med ännu en storloppsseger.

14 Silent Night var inte långt efter Ramone senast. Patrick Wahls stora stjärna är en av de bästa hästarna alla kategorier på Bro Park och det blir inte lätt för Ramone att ge ett kilo till Silent Night.

Treåriga 3 Miss Haven har gått bra över bana och distans tidigare och ser ut att stå fint till viktmässigt trots att hon höjdes tre kilo på senaste segern. För tio dagar sedan var hon tvåa i Rosengårdlöpning!

undefined
MIss Haven Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

5 Lushes Lashes är en annan som trivs med förutsättningarna och kommer i kanonform. Stallkamraten hos Roy Arne Kvisla 12 More Caviar rids med lärling och låga 50 kilo vilket gör att krafterna lär räcka hela vägen.

6 Isla Bonita kommer med ett så kallat staket i formraden. Det innebär fem raka segrar varav två över 1400 meter på Klampenborg. Tiderna har varit ganska snabba och hon har kommit upp snabbt i viktskalan trots knappa segrar.

Att segra med liten marginal tyder på ett mycket bra löphuvud och om Ellinor Rasmussons nya stjärna kan fortsätta att höja sig går ingen säker.

Stallets 2 Drogheda gör årsdebut och rimligtvis borde tränaren veta var hon har Drogheda jämfört med Isla Bonita. 

Paret Engblom/Mortensen sadlar ut varsin häst. 1 Constanzia med några kilos övervikt. Hon är annars en god sprinter. Stjärnan 7 For The Roses har en härlig speed att tillgå, men finner kanske distansen lite kort? 

En häst som distansen är perfekt för är 8 Baby I’m Burnin som tränas av programledaren i Kanal 75, Julian McLaren. Det är fyra kilos övervikt, men i alla fall låga 52 kilo som gäller under Malin Holmberg. 

Norska Cathrine Erichsen sadlar ut 9 Buckybabe och hon har tokform på stallet. Nora Hagelund-Holm, segerrikaste lärling på Göteborg i år, sköter styrningen. 

Även Jessica Long börjar visa stallform och här har hon med 10 I Rely som tog livets första seger på Göteborg Galopp för två starter sedan. Nu är det Bro Park som gäller. 

11 Fast And Free är en av Sandra Brolins riktiga hårdingar som här gör årets artonde start. Hon kommer från seger över distansen på Bro Park, har en låg vikt och Emma Nordin var den som red vid segern. 

13 Pearly Ghost är jämnheten själv och var mycket nära Isla Bonita näst senast. Hon är snabb och trivs över ett långt upplopp. 

Sist, men inte minst, har vi 15 Rapidash. Hon var utklassad av Ramone senast, men nu får hon hela nio kilo vilket förstås kommer att göra stor skillnad. Ifjol fick hon fem kilo av Ramone och var bara slagen med 2,5 längder.