Nyheter

7 Furlong Challenge

Publicerad
Det har ridits flera högklassiga handikaper för treåringar på slutet. Under SM-Dagen rids 7 Furlong Challenge som en handikap 1. Det innebär att bästa hästen får 62 kilo vilket bjuder in eliten.
Alsimsaam_307
Alsimsaam är en riktig racer som älskar distansen 7 Furlongs (1400 meter) Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Med en prissumma på 200 000 kronor har den här handikapen över 1400 meter lockat hela 14 hästar. Fem är ston och räds inte de fem hingstarna (övriga är valacker).

1 London Rock (e.Society Rock) gjorde sin första start i en handikap senast. Pop-lärlingen Kaia Ingolfsland sitter i sadeln och kan rida 51 kilo. Man går ned i distans igen och den här irländaren lär vara bäst på gräs. 

2 Fury The Bullet (e.Overdose) är inte lika snabb som sin far, men är heller inte talanglös. Formen från senaste starten i Göteborg tyder på att Fury The Bullet bör ha en god chans att få revansch på hästarna Alsimsaam och Zoo Fun som möter upp igen. Viktläget är klart mer gynnsamt den här gången.

3 Candyflower (e.Eishin Dunkirk) går tillbaka i distans till den här starten. Firma far och son Neuroth brukar vara duktiga på att analysera fram vad som passar deras hästar bäst

4 Alsimsaam (e.Dark Angel) segrade i en handikap på Göteborg Galopp senast. Det här är en fin import som inte varit sämre än trea i år. Så länge Alsimsaam är i den här formen är han inte långt borta när mållinjen närmar sig. Distansen passar perfekt och Per-Anders Gråberg hade flera andra hästar att välja på.

5 Double Cash (e.Motivator) tog livets första seger senast på Bro Park. Det var en enklare handikap, men man kan inte göra mycket mer än att segra. Formraden pekar på att det här är en sprinter, möjligen med preferens för dirttrack. Stammen pekar dock på att 1400 meter gräs skall fungera och vikten är mycket låg.

6 For The Roses (e.Eishin Dunkirk) är sällan långt slagen och gör alltid bra insatser. Vad sägs om andraplatsen i Norskt 1000 Guineas? Den här gången får hon två kilo av Alsimsaam och det talar till hennes fördel.

7 Filia Kalejs (e.Footstepsinthesand) har mött årgångseliten utan att göra bort sig och är den i fältet som lär vara mest gynnad av att det är en handikap. Hon har segrat över distansen och underlaget är ingen större nackdel.

8 Sea Race (e.Charm Spirit) står tre kilo bättre till mot Alsimsaam i den här starten. Hon lär inte vara långt borta den här gången heller.

9 Sanary (e.Invincible Spirit) gick okej i debuten utan att riktigt imponera. Sanary behöver förbättra sig för att vara segeraktuell, men det är också att förvänta nu när man vet mer om hästen.

10 Nipozzano (e.War Command) var läcker att skåda i Voterlöpning. Att ge vikt åt fältet blir förstås inte enkelt, men det här är en klasshäst som gått bra mot eliten även på gräs. 

11 Xtara (e.Xtension) är en lovande import som ska bli spännande att se över 1400 meter. Formtalet bör han infria.

12 Bandola (e.Requinto) har uppats i distans på slutet och gjort det med framgång. Nu går man tillbaka till en sväng vilket vi tror är det som ändå passar bäst. Hon ligger högt i viktskalan, men har en härlig vinnarskalle.

13 Noosa Prince (e.Kodiac) är det ett litet frågetecken för formmässigt efter senaste starten. Formen från maj över bana och distans ser bra ut och ordinarie jockey Shane Karlsson kan rida 54 kilo.

14 Zoo Fun (e.Zoffany) var slagen med hals av Alsimsaam senast. Carlos Lopez rider med ett kilos övervikt vilket innebär att viktläget mot Alsimsaam är oförändrat. Zoo Fun gjorde flera bra starter över långa distanser och dirttrack, men såg ut att uppskatta gräs och kortare senast.