Nyheter

49 intervjuer inför GS75-jackpotten

Publicerad
Som inte undgått någon är det Svenskt Derby idag. Det är även en rad andra storlopp på programmet som dessutom kryddas av en smaskig GS75-jackpot. Vi har sammanställt ett digert intervjumaterial till just dig i jakten på "totoguldet".
download-1
Massor av pengar i GS75-jackpotten på Jägersro Foto: ATG - vinjett

 GS75-1

 

– Kashgar är jag fullt nöjd med och han trivs som bekant på Jägersro. Nu sätter jag på sidoludd för att förhoppningsvis få honom att löpa högre upp i loppet. Vi slår ju aldrig I Kirk, men en fin placering kan det bli, säger Roy Arne Kvisla.

– Brownie är faktiskt lite på gång sedan vi tagit ned honom till kort distans. Jag är nöjd med startspåret och hoppas kunna vara bland de tre, säger Bent Olsen.

– Basie mår bra, men det är klart att vi tar en stor chans den här gången. Hästen är snabb ska man veta. Han kommer inte vara sist i alla fall, säger Niels Petersen.

– I Kirk är precis där vi vill ha honom inför loppet som han ju vann i fjol. Startspåret spelar ingen roll och jag tror att I Kirk kommer passa perfekt med Oliver Wilson i sadeln. Toppchans såklart, säger assisterande tränaren Oscar Berneklint

 

GS75-2

 

– Filia Kalejs är i stadig utveckling och hon trivs på kort distans. Jag är nöjd med startspåret. Visst, det är ett tufft lopp, men jag hoppas hon är ganska långt framme. Bland de tre kanske, funderar Roy Arne Kvisla.

– Sir Churchill har hela tiden haft tanken och siktet inställt på Derbyt, men har nu lagt om upplägget till sprinten i stället. Jag hoppas och tror faktiskt att vi kommer att få se en helt annan Sir Churchill på derbydagen än den vi sett tidigare i år. I de senaste jobben har han glänst, det handlar om en riktigt bra häst. Det visade han ju redan förra året. Det är väl Es Raco att slå avslutar Marc Stott.

… Moneytalks är inget för spelarna den här gången, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Perfect Girl Ester är ett riktigt snabbt sto. Glöm den senaste starten – det var alldeles för lång distans, men vi ville testa. Hon har jobbat trevligt inför detta och startspåret är jag helnöjd med. Det är dock ett riktigt tufft lopp så jag är helnöjd med pengar, säger Caroline Malmborg.

– Fury The Bullet är i full form, men distansen är i kortaste laget och jag tror dessutom att han är vassare på gräs. Jag ligger lågt, säger Patrick Wahl.

 

GS75-3

 

– Nipozzano är jag är rätt säker på kunnat gjort det godkänt i Derbyt, men han står inte distansen. Vi vill ha en häst som fortsätter att leverera bra lopp även efter derbyt och ett derby är tufft att gå i om man inte står distansen. Nu vill vi inte ändra planen och Nipozzano känns toppfin och som jag ser det så är det inte värre motstånd i Malmö Stads Pris än i Voterlöpning. Jag hoppas och tror på en mycket bra chans för Nipozzano, förklarar Marc Stott.

– Beach Road One är en häst med väldigt hög kapacitet. Han har inte haft det rätta flytet i årets starter – han har vinglat en del och blev ju som alla såg alldeles för het nu senast. Den här gången tar vi av sidoludden. Startspåret är ett plus, men han möter ju ett par bra konkurrenter. Jag blir dock inte förvånad om han är med långt framme, säger Caroline Malmborg.

– Izakaya fungerade inte på banan senast och bara lade ned rörelsen. Jägersros dirttrack bör passa och distansen är inget problem. Det är ett par bra emot, men en god placering finns inom räckhåll, säger Niels Petersen.

– Candyflower bör fungera på Jägersros dirttrack – så känns det när man ser på hennes aktion och stamtavla. Formen är bra och distansen passar också fint. Jag tycker det ska vara segerchans för Candyflowers del, säger Wido Neuroth.

– Hot Chocolate mår bra inför detta. Glöm den senaste starten – det var banan som inte passade min häst den dagen. Hon är väl en av många som kan vinna loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Platsstepsdream blev bortriden förra gången – bara stryk ett streck över det loppet. Han mår som han ska och kan således vara långt framme, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Prince Charming startar på dirttrack för första gången. Osäkert såklart, men känslan är att det ska gå fint. Han var ju riktigt vass då han vann danskt 2000 Guineas för tre starter sedan och visar han den formen igen är det fin chans. Jag är nöjd med jockeybokningen – minst sagt, säger Bent Olsen.

– Primacor var blek senast, men kan bättre givetvis. Han klarar banan och formen är som den ska. Viss outsiderchans trots utvändigt startspår, säger Bent Olsen.

 

GS75-4

 

– Xanthippe har visat bra fast – var ju bland annat fyra bakom Queen Rouge i 1000 Guineas på Klampenborg näst senast. Distansen är en fördel och jag hoppas på bättre placering, säger Bent Olsen.

– Zoo Fun fick äntligen vinna lopp senast och vi hoppas det gjorde gott för hans självförtroende. Formen är som den ska, startspåret perfekt och distansen inga bekymmer. Det är ett par bra emot, men vi tror det finns lite utveckling kvar i vår häst, säger assisterande tränaren Oscar Berneklint.

– Tinolo står fint till i loppet och fungerade fint på Jägersro senast även om det var en del strul i startboxarna. Jag vet att han står distansen och det är riktigt surt att han inte kom med i Derbyt. I det här sällskapet tror jag på god segerchans, säger Cathrine Erichsen.

– All Run kom bort i Derby-trial – jag tror att det kan ha varit värmen som satte ned honom. Det är en ”laidback” typ som inte har några bekymmer med distansen. Att jag byter från fasta blinkers till sidoludd har ingen betydelse, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Man In The Moon fick ett alldeles för tufft upplägg förra gången – bara glöm den starten. Han står distansen och är bättre nu. Jägersro bör passa och min häst kan vinna det här loppet, säger Roy Arne Kvisla.

– Deadline Day var en liten ”skuffelse” senast. Det är osäker häst mentalt vilket ligger honom till last. När han fungerar har han en underbar galopp, men det är just det att han ska fungera! Det finns helt klart kapacitet för seger, säger Wido Neuroth.

– Love Of Course gör sin första start på distansen – jag är lite spänd på detta och känslan är att det ska passa. Hon är värd chansen och går mot Oaks efter detta, säger Niels Petersen.

 

GS75-5

 

– Gold Tyranny är en fin typ i god form. Distansen är den rätta och visst har han vinstchans. Viktläget är dock ganska så tufft, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Arctic Waltz kommer inte att göra bort sig. Formen är där den ska och den långa distansen ett plus. 53 kilo minus lärlingslättnaden talar till vår fördel, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Angel Love tycker jag står trevligt placerad i loppet. Hon gillar ju att tävla på Jägersro och den långa distansen är inget minus. Det är en handicap så Angel Love ska väl kunna vinna, funderar Wido Neuroth.

– Bokan blev det lite fel för senast i Oslo Cup – han hade mycket väl kunnat vara tvåa med bättre flyt. Glädjande nog är formen konserverad, han trivs på banan och är ju gynnad av den långa sträckan. Det är klart att jag har tro på min häst, säger Wido Neuroth.

– Suspicious Mind har tagit det senaste loppet väldigt bra. Han jobbades i lördags med Elione Chaves och han är redo för uppgiften. Suspicious Mind bör vinna loppet säger en förhoppningsfull Nina Lensvik

 

GS75-6

 

– Nouvelle Lune svek senast, men det finns förklaringar. Dels så pullade hon alldeles för mycket och sedan fick hon ett par stopp. Det är en kapabel häst som ju gick väldigt bra på Jägersro gången före. Nu vill jag se om hon står distansen. På fadersstammen ska han ju stå, men på mödernet med Big Shuffle som morfar är det mer osäkert. Hästen tränar som den ska inför detta – nu gäller det bara att hon håller sig lugn, säger Wido Neuroth.

– Two Eyed Jack känns som han ska inför detta – han är redo. Jag vet att han står distansen och han gör ju alltid sitt bästa. Startspåret spelar ingen roll – min häst ska gå på speed. Two Eyed Jack räcker en bra bit, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Privilegiado är i ”kjempeordning” inför detta. Jag är inte rädd för distansen, men för löpet. Det är ett stort fält och det kan bli strul. Dirttrack är ett litet frågetecken – ska bli spännande. På ren kapacitet kan min häst vinna det här lätt, men som sagt. Det finns osäkerhetsfaktorer. Vill ni ha ett tips? Jag är dock rätt säker på att Privilegiado vinner NORSKT Derby om ett par veckor, säger Niels Petersen.

– Solaris är en oexponerad häst som jag hoppas ska fungera på Jägersro. Distansen är inget problem, men det är ju ett tufft lopp, säger Wido Neuroth.

– Orb Craft gick sämre än väntat senast – tror att värmen kan vara en faktor? Gången före var han riktigt fin över distansen så den faktorn är utredd. Orb Craft är väl värd den här chansen, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Irish Trilogy jobbade i lördags med Per-Anders Gråberg. Vi var båda nöjda med jobbet och han har tagit det bra. Han jobbade med Suspicious Mind och hänger bra med honom. Jag är nöjd om Irish Trilogy kommer topp fem, men hoppas så klart på mer än så. Han har klassen berättar Nina Lensvik. 

– Queen Rouge är jag riktigt spänd på att se i Derbyt. Hon imponerade på mig i 1000 Guineas. Jag har ett sto som är riktigt bra och hon kan vinna Derbyt. Hon har jobbat fantastiskt på slutet och mår så bra hon bara kan. Hon går med Queen Lilly i jobben och det är sättet hon gjort det i jobben på slutet när hon bara lämnat henne den sista biten som varit så bra. Hon har varit övertygande, jag måste säga att jag har en riktigt bra känsla inför Svenskt Derby med Queen Rouge. Hon står distansen och underlaget spelar ingen som helst roll. Hon visade ju förra året att det fungerar bra. Det blir spännande säger Marc Stott.

– Red Cactus är en topphäst – inget annat. Allt ser bra ut inför Derbyt – inga bekymmer någonstans. Min häst står distansen och har en toppjockey i sadeln. Utan en massa strul ska han ha toppchans att vinna loppet, säger Bent Olsen.

– Realize Rock står distansen och mår finfint. Han är dock ute i ett tufft, så jag vore helnöjd med en liten slant, säger Roy Arne Kvisla.

 

GS75-7

 

– Stureplan var ute på gräset senast och kunde inte göra sig själv rättvisa. Han jobbade i veckan och såg väldigt fin ut så formen är som den ska. Han trivs på Jägersro och hade tur i startspårslottningen. Stureplan är en outsider, säger Caroline Malmborg.

– Be My Academy har ett par lopp i kroppen och är på rätt väg. Distansen är perfekt och startspåret är inget att klaga på. Han är en av de som kan vinna loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Cabanac har gått bra i det här loppet de senaste åren och det lär han göra den här gången också. Viktläget är intressant och vi har god chans, säger Bent Olsen.

– Chantaraman har skött sig väldigt bra på gräset på sistone – dirttrack är inte hans bästa likör. Senast han startade på grus tror jag han visade formtal 79. Vi får se hur det går, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Buddy Bob fungerade inte som bäst på Jägersro i fjol, men nu är han kastrerad och jag tror verkligen det bör gå bättre. Distansen är den rätta och helt chanslös lär Buddy Bob inte vara, säger Wido Neuroth.

– Red Hot Chili underpresterade senast, men inte för att han var i dålig form – utan för att han tappade en sko. Min häst trivs alldeles utmärkt på Jägersro och jag tycker han står väldigt fint inne i handicappen. Startspåret är inte det bästa, men det där är upp till jockeyn att lösa. Bra chans i ett vidöppet lopp, säger Patrick Wahl.

 

Bonusintervjuer

 

Lopp 1:

 

– Momentum möter enklare hästar än vad han är van vid och det är klart att jag måste vara optimist. Viktläget är högt, men han är en bra viktbärare, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

 

Lopp 2:

 

– Outragusandangerus svarade för en klart godkänd debut och han lär vara förbättrad med loppet i kroppen. Som det känns är hästen klart bättre på dirttrack så jag har vissa förhoppningar, säger Roy Arne Kvisla.

– Grey Flash är en mycket bra häst som jag var nöjd med i debuten. Dirttrack lär inte vara något problem då han är amerikanskt härstammad. Han kan fort nog vinna det här loppet, säger Bent Olsen.

 

Lopp 3:

 

– Miss Maybach var jättefin i årsdebuten, och minst lika bra gången efter. Nu senast var jag lite besviken på henne, men det skyller jag på gräsbanan. Det är utveckling i Miss Maybach, men vi slår ju aldrig Appelina, säger Patrick Wahl.

– Appelina mår bra och ska ju normalt sett bara vinna det här loppet. Hon trivs på Jägersro och distansen är perfekt, säger Wido Neuroth.

– Lea står hårt till, men få ju pengar…, säger Bent Olsen med ett skratt.