Nyheter

2020 års svenska Derbyfavorit trea i Deauville?

Publicerad
Något av en "joker" i nästa års svenska Derby är inte Mr Ascots Yoker - den saken är klar efter det att tvååringen efter Manduro idag, strax före lunch, visat formtal 85 som knappt slagen trea i ett tufft tvååringsrace i Deauville.
download-51_YaSaGe
Skrämmer sina opponenter...? Foto: Youtube.com

Yoker - tränad av Pia Brandt, inhandlades till Finn Blichfeldt - alias Mr AscotOsarus åringsauktion i fjol för 65 000 euro av agent Gizlain Bozo och det verkar vara väl investerade pengar. Tvååringen undan stoet Nova Luz (e. Devine Light) imponerade vid seger i sin debut på tung gräsbana i Compiegne i början av oktober och var lika strong (om inte bättre?) som knappt slagen (1/2 längd) fyra i Deauville tre veckor senare. Idag - strax före lunch, var Yoker spelad som favorit i ett stentufft lopp på samma bana och från början såg att bra ut. Maxime Guyon tryckte Yoker till spets per omgående och satt "pullandes" till 400 meter från mål. Det såg länge klart ut för Mr Ascots adept, men 200 meter från mål kopplade Pascal Barys Ketil (e. Karakontie) greppet och så var den dagen förstörd. Rail Link-sonen Gelinka nosade sedan ut Yoker från andraplatsen precis på linjen.

– Jag vill alltid vinna, men det är klart att jag är nöjd med Yoker, kommenterade Finn Blichfeldt efter loppet och fortsatte.

– Jag tog ett snack med Pia (Brandt, red, anm) efter loppet och hon trodde att Yoker skulle få ett tal motsvarande 85 i svensk form, avslutade Finn Blichfeldt.