Nyheter

2-åriga Cotignac besegrade den stora favoriten

Publicerad
Købmand Herman Sallings Mindeløb - Den Jydske Vinterfavorit på Århus fick en överraskande vinnare i Marc Stott tränade Cotignac.
Aperola_764
Förra året hade stutteri Tousgaard stora framgångar med Aperola idag vann deras Cotignac Den Jydske Vinterfavorit Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Cotignac (e. Born To Sea) som ägs av Stutteri Tousgaard och för dagen reds av Rafael De Oliveira tog ledningen direkt efter start och försvarade spetsen när favoriten Speedman kom fram och utmanade. Det var ett högt tempo i den krävande banan, men Cotignac som nu gjorde sin andra start trivdes förträffligt och gick faktiskt förhållandevis enkelt ifrån till en säker seger. 

-Hatten av för honom idag. Han har lite klass och en massa utveckling. Han har sett bra ut i träning, men jag var lite rädd att det saknades lite form. Det är en spännande häst för framtiden. Han är en fint byggd häst som är fysiskt stark och har en bra speed. Nästa år siktar vi bland annat på 2000 guineas och Jydsk Derby, sa tränaren Marc Stott efter loppet.